10 ülkeden 100 sporcu sörf için Alaçatı 'ya geliyor

    İZMİR'in Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek PWA Windsurf Dünya Kupası ile Çağla Kubat Windsurf Akademi, bir kez daha sörfün adresi oluyor.

    10 ülkeden 100 sporcu sörf için Alaçatı 'ya geliyor
    27 Eylül 2023 - 17:40 - Güncelleme: 27 Eylül 2023 - 17:43

    Dünyanın birçok yerinden gelecek sporcuların kıyasıya mücadelesiyle birlikte gece sörf şovları, konserler ve sponsor markaların etkinlikleri ile renklenecek görsel şölen sporseverleri bekliyor. Organizasyon, Çağla Kubat Windsurf Akademi'nin ev sahipliğinde Çeşme Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenecek. Bonaire, Bulgaristan, Avusturya, Hollanda, Belçika, Polonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya gibi pek çok ülkeden 100'e yakın sporcu Alaçatı'daki heyecana ortak olacak.

    "EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN GURUR DUYUYORUZ"

    Rüzgar sörfü konusunda ünü sınırları aşan Alaçatı'da bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, "Kumu, denizi ve rüzgarıyla ünlü Alaçatı'da sörf tutkunlarıyla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Türkiye'nin ve Dünya'nın dört bir yanından herkes sörf için Alaçatı'ya geliyor. Biz de böyle güzel organizasyonlara ev sahipliği yapmaya ve destek olmaya devam edeceğiz. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

    "ALAÇATI'NIN RÜZGARI HEP ÇOCUKLAR İÇİN ESSİN"

    Organizasyonun ev sahibi Çağla Kubat Windsurf Akademi'nin kurucusu Çağla Kubat, bu turnuvayı gelenekselleştirmek istediklerini söyledi. Kubat, "2013 ve 2019 yıllarında düzenlediğimiz organizasyonun üçüncüsünü geçen sene gerçekleştirmiştik. Artık her yıl  aynı tarihlerde Windsurf turnuvamızı devam ettirmek amacındayız. Artık uluslararası sporcuları, Alaçatı'da bu mevsimde rüzgar festivali için ülkemizde olmaya alıştırmak istiyoruz. Bunun birlikte bu cennet koyun çocuklar için ne kadar değerli olduğuna ve doğasının bu spor için önemine dikkat çekmek amacındayız. Gençlik Spor Bakanlığımızca spor alanı olarak korunan Alaçatı Koyu'nun doğal yaşam alanının bozulmaması gerektiğine sürekli hatırlatma yapmak  en büyük amacımız. Alaçatı'nın rüzgarı hep çocuklar için essin istiyoruz.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum