• Reklam

10 ilde okullar 1 Mart'a kadar tatil

Bakan Özer, 71 ilde bir daha uzatma yapmayacaklarını söyledi. Özer, depremden etkilenen 10 ilin durumuna ilişkin alınan kararı paylaştı.

10 ilde okullar 1 Mart'a kadar tatil
12 Şubat 2023 - 15:12
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından eğitim öğretime verilen arayı değerlendirdi. Bakan Özer, 20 Şubat itibarıyla 71 ilde eğitim ve öğretimin başlayacağını, bir daha uzatma olmayacağını söyledi.

Depremlerden etkilenen illerin durumuna değinen Özer, "10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz." dedi. Bu süreçte bakanlık olarak tüm imkanlarıyla seferber olduklarını ifade eden Bakan Özer, günlük 2 milyon kişilik sıcak yemek ürettiklerini dile getirerek şunları aktardı:
"1 Mart tarihi itibarıyla da 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime açma kararları vermeyeceğiz. Aynı Kovid salgını günlerinde olduğu gibi ilçe ve okul temelli kararlar alacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.
Bölgede 10 ilimizde 20 bin 868 binamız var. Sadece okul değil, pansiyonlar, öğretmen evleri, uygulama atölyeleri. Bu 20 bin 868 binamızın 24 tanesi yıkıldı. 83 bina da ağır hasarlı. Bölgedeki tüm binalarımızın hasar tespitini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızla şubat ayının sonuna kadar bitireceğiz.

"1 Mart'a kadar eksiklikleri tamamladıktan sonra..."
Kullanılabilir, az hasarlı, orta hasarlı binaların tüm dökümünü çıkaracağız. Dolayısıyla 10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart'a kadar bu eksiklikleri tamamladıktan sonra süreci tekrar değerlendireceğiz. Bazı illerimizde özellikle Kilis, Adana, Gaziantep, Diyarbakır'da ilçelerde hiçbir hasar yok. O ilçeleri tamamen eğitime başlatacağız. Bunun kararlarını da 1 Mart itibarıyla kamuoyuyla paylaşacağız.

Çocukların desteklenmesi için çadırlar kuruluyor
Şu anda 10 ilimizde toplanma yerleri var, çadır merkezleri var. Tüm bu yerlere çocuklarımızın öğrenmelerini desteklemek, psikososyal desteklerini sağlamak, etkinlikler yapmaları, hayatın normalleştirilmesi ve oyun etkinlikleri konularında ilave çadırlar kuruyoruz. Şu ana kadar 141 çadır kurduk. Her çadırda okul öncesi öğretmenden rehber ve psikolojik danışman öğretmenlerimize kadar tüm öğretmenlerimiz görev yapıyorlar."

YORUMLAR

  • 0 Yorum