1 Kasım tarihi milyonları ilgilendiriyor

    Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri 1 Kasım tarihinde başlıyor. Taksitle ödeme yapmak isteyenler için başlayan süreç 30 Kasım'da sona erecek. Her gayrimenkule göre farklılık gösteren ödemeleri yapmayanlar için ise ceza var.

    1 Kasım tarihi milyonları ilgilendiriyor
    20 Ekim 2021 - 15:33 - Güncelleme: 20 Ekim 2021 - 15:39
    Hürriyet gazetesinin haberine göre; Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Emlak Vergisi son ödeme tarihi için geri sayım başladı. Her sene ödenen emlak vergisi için ev, iş yeri, arsa, tarla, bağ, bahçe, yazlık ev gibi taşınmaz sahipleri bu sene 2. taksit ödemelerini gerçekleştirecekler.

    Tek ya da iki taksit halinde ödenen bu vergi metrekare tutarlarında değişiklikler olabileceği için her yıl güncelleniyor. Vatandaşların bu noktada tutarları mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.

    İsteyen kişiler emlak vergisi son ödeme tarihine kadar tahakkuk eden vergi borçlarını tek seferde ödeyebileceği gibi isteyen kişiler taksitle ödeme yapma imkanından da yararlanarak ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

    Ödeme Nasıl Yapılır?

    Ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurulur. Bunun yanında beyanname için başvurulurken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazır bulundurulması gerekir. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmeli.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum