Yunanistan Türk teknesine ateş açtı

Rodos açıklarında özel bir tekneye Yunanistan tarafından ateş açıldığı 1'i ağır 3 kişinin yaralandığı öğrenildi

Yunanistan Türk teknesine ateş açtı
11 Ağustos 2020 - 14:02 - Güncelleme: 11 Ağustos 2020 - 14:14
Muğla’nın Marmaris ilçesi ile Yunanistan’ın Rodos Adası açıklarında Yunan sahil güvenlik botundan açılan ateş sonucu özel bir teknedeki 2 Türk ile 1 Suriyeli yaralandı. Yaralılar Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Marmaris’e getirilip tedavileri için hastaneye sevk edildi.

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’na, saat 03.40’ta içinde 2’si Türk ve 1 Suriyeli’nin bulunduğu tekneye, ilçenin 7.2 deniz mili açığındaki Yunanistan’ın Rodos Adası açıklarında ateş açıldığı ihbarı geldi.

GÖZALTINA ALINDI
Bölgeye 112 Acil Servis ekibi, 4 Sahil Güvenlik botu, 1 Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi. Olayda kolu kırılan Suriyeli ile 1’inin durumu ağır 2 Türk vatandaşı kurtarılıp Marmaris’e getirilerek tedaviye alındı. Suriye uyruklu Muhammed Abdo K. (21) ayaktaki tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Açılan ateş sonucu plastik mermi ile yüzünden hafif şekilde yaralandığı öğrenilen Oğuzhan T. (46) taburcu edilirken ağır şekilde yaralanan Tarhan Y.’nin ise tedavisi sürüyor.

TANSİYON YÜKSELİYOR
Antalya açıklarında yaklaşık 3 hafta bekleyen sismik araştırma gemisi Oruç Reis için 23 Ağustos'a kadar Navtex ilan edildi. İlan edilen bölgenin Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce Yunanistan ile Türkiye'yi karşı karşıya getiren noktada olması üzerine tansiyon yükseldi.

Oruç Reis, Akdeniz’de arama çalışması yapacağı alana doğru dün sabah hareket etti.

KORUMA VE REFAKAT
Oruç Reis'e, Ataman ve Cengiz Han gemilerinin de eşlik edeceği bildirilirken yaşanan gerilim üzerine 5 fırkateynin de katıldığı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı gece yarısı yaptığı açıklamada Oruç Reis’e Türk Deniz Kuvvetlerinin refakat ve koruma sağladığını açıkladı.

Açıklamada “Türk Silahlı Kuvvetleri, deniz yetki alanlarımızda uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerimizi koruma azim ve kararlılığı çerçevesinde gerekli tüm tedbirleri almıştır” ifadelerine yer verildi.

HÜCUMBOTLAR…
Oruç Reis, Kıbrıs’ın güneybatı açığındaki bölgeye ulaşırken, bugün sabah saatlerinde ise Türk hücumbotunun Kaş ilçesi Limanağzı bölgesi önlerine, Yunan hücumbotunun ise Meis Adası önüne demir attığı görüldü.

3 Türk askeri helikopteriyle de bölgede zaman zaman uçuş yapıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum