
TALEPLER YAZILI OLARAK ALINDI
Okul aile birliklerinin taleplerini, sorunlarla ilgili çözüm önerilerini buluşma öncesinde yazılı olarak aldıklarını ve dosya haline getirdiklerini belirten Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü: “İsteklerinizi sırasıyla zaman içinde çözmeye çalışacağız. İstekleriniz makul ve yapılabilir. Size çok teşekkür ederim. Bu arada size inşaatı süren kültür merkezimizle ilgili bilgi vermek istiyorum. İvedilikle bu kültür merkezimizi bitirmeye çalışıyoruz. Kültür merkezi, sizlerin de emrinde olacak. Okullar ciddi şekilde faydalanacak. 6-7 ay içerisinde bu binayı bitmeye yakın bir noktaya getireceğimizi düşünüyorum. Gerekli finansmanı bulursak 6-7 ay içinde açacağız. Bulamazsak 9-10 ayı bulacaktır. Kültür merkezimizin açılışı, artık çok uzak değil.”
“NEZAKETİNİZE TEŞEKKÜRLER”
Okul aile birlikleri adına söz alan Salih Dede Anadolu Lisesi Temsilcisi Işın Yıldız da, Başkan Yiğit’e bir araya gelmelerine vesile olduğu için teşekkür etti. Yıldız, “Daha önce hiç böyle bir etkinlik düşünülmemişti. Nezaketiniz için, bizleri misafir ettiğiniz için biz size teşekkür ederiz. Çok incesiniz. Okullarımızda yaşadığımız sorunlarla ilgili ilk kez böyle bir şeyle karşılaştık. ‘İhtiyacınız nedir’ diye ilk kez soruldu. Üst üste nezaket silsilesiydi. Burada da sorabilirdiniz. Ama hiç bir okulu dillendirmeden herkes isteğini kağıda yazarak bildirdi” şeklinde konuştu.
YİĞİT: “EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ”
Türkiye’de çok büyük bir sosyal çöküntü olduğuna vurgu yaparak sözlerine devam eden Başkan Onur Yiğit, çöküntünün sebebinin de eğitimsizlik olduğunu ifade etti. “Eğitim bu yüzden çok kıymetli” diyen Yiğit, şöyle devam etti: “Türkiye’nin geleceği, çocuklarımıza vereceğimiz eğitimle şekillenecek. Ya çok kötüye, ya da çok iyiye gideceğiz. Eğitimsiz bir toplum, suç işleyen bir toplum, kadınına, çocuğuna, yaşlısına şiddet uygulayan bir toplum ve hepimiz burada yaşıyoruz. Bu hepimize bir zarardır. O yüzden biz bunu değiştirmek için çalışıyoruz. Benim siyaset yapma amacım da bu. Siyasete, ‘siyasi kariyer elde edeyim’ diye girmedim. ‘Toplumu nasıl daha ileriye götürebiliriz’, ‘İnsanlara nasıl dokunuruz’ hayalleriyle girdim. Zaten insanlara dokunamazsam yaptığım belediye başkanlığının da bir anlamı yok. O yüzden birlikte mücadele ederek zorlukların üstesinden geleceğiz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: