Yeşil sahadan mühendisliğe
Henüz 9 yaşındayken Göztepe'de futbola başlayan, kısa sürede yeteneğini kanıtlayarak şimdiye kadar 16 kez milli takım formasını giyen Doğu Demirkol, spordaki başarısını akademik hayata taşıdı.
Yayınlanma :
02.12.2020 17:33
Güncelleme :
02.12.2020 17:34
Bornova ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Doğu Demirkol, çocukluktan beri tutkuyla bağlı olduğu futbola ilk adımı Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de attı. İlkokuldayken seçmelere katılarak Göztepe'de kariyerine başlayan Demirkol, başarı basamaklarını hızla çıktı. Futbola ilgisi ve yeteneğiyle dikkat çeken Demirkol, azimle çalışarak Türk Milli Takımı'na kadar yükseldi. U-14, U-15, U-16, U-17 ve U-19 kategorilerinde şimdiye kadar16 kez milli formayı giyen Demirkol, İngiltere, Romanya, İtalya, Karadağ, Belarus, İsveç, İrlanda, Azerbaycan, Bahreyn, Katar, Suudi Arabistan gibi birçok ülkeyle oynanan maçlarda sol bek mevkisinde başarıyla mücadele etti. Şu anda Göztepe'nin U-19 takımında yer alan Demirkol, seneye profesyonel olmayı hedefliyor.
Pandemi nedeniyle idman programlarının da etkilendiğini ancak özel antrenörlerin yönlendirmesiyle her gün yaklaşık 2 saat çalışmaya devam ettiğini belirten Demirkol, "Futbol, benim için çocuklukta başlayan ve hiç azalmayan bir tutku. Ailemin de desteğiyle Göztepe'de futbola başlamam, benim bambaşka bir dönem geçirmemi sağladı. Ortaokul ve lisede kendimi hem fiziksel ve ruhsal olarak geliştirdim hem de milli takıma kadar yükselerek unutulmaz deneyimler yaşadım. Futbol, bana her açıdan çok şey kattı ancak bir kişi hayatta tek şeye bağlı kalmamalı. Sadece iyi futbol oynamak, kendinize doğru bir yol seçeceğiniz anlamı taşımıyor. İki yıl önce bir maç sırasında ön çapraz bağlarımdan ciddi bir sakatlık yaşadım. Aylarca sahalardan uzak kaldım. Bu durum da bana eğitimime önem vermem, akademik kariyerden vazgeçmemem gerektiğini gösterdi. Bazı kişilerde sporla eğitimin bir arada olmasının zor olduğuna ilişkin önyargı var. Bunun doğru olmadığını göstermek istedim ve başardım" dedi.
Demirkol, şöyle devam etti:
"Babamın mesleği inşaat mühendisliği. Ben de onun mesleğini yapmayı çok istedim. Aklımda öncelikle inşaat mühendisliği, bir ihtimal de makine mühendisliği vardı. Sınava çok çalıştım ve İzmir Ekonomi Üniversitesini kazanarak hedefime ulaştım. Korona virüsü nedeniyle şu anda yüz yüze eğitim yapılamıyor. Derslerimizi online olarak sürdürüyoruz. Pandemi, Göztepe'deki idman ve maç programımızı da etkiledi. Özel antrenörüm var, her gün belli bir program çerçevesinde derslerimden arda kalan zamanlarda 2 saate yakın çalışıyorum. U-19 takımındayım ve seneye profesyonel olarak Göztepe formasını giymek benim en büyük hedeflerimden biri."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: