UMKE'ye artık sivil vatandaşlar da katılabiliyor
Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Medikal Kurtarma Topluluğu (MEKUT) tarafından, 'MEKUT Günlükleri İzmir Depremi Webinarı' gerçekleştirildi
Yayınlanma :
08.12.2020 11:07
Güncelleme :
08.12.2020 11:08
Deprem anında olay yeri güvenliğinin nasıl sağlanacağı, enkaz altı tıbbi müdahale, deprem sonrası deprem bölgesine gitmek için yapılan hazırlıklar, deprem bölgesi atmosferi, UMKE çalışma alanları gibi birçok konuda da bilgi veren UMKE-DER üyeleri, UMKE'ye niçin ve nasıl katıldıklarını ve bu zamana kadar hangi çalışmalarda bulunduklarını da katılımcılara aktardılar.
Deprem gibi doğal afetler başta olmak üzere, birçok alanda başarılı faaliyetler gösteren UMKE'ye katılabilmek için Sağlık Bakanlığı personeli olmak şartıyla başvuru yapılması gerektiği belirtildi. Yapılan başvuru sonrasında 8 günlük bir eğitimin ardından UMKE'ye katılım sağlanabileceği kaydedildi. Sağlık Bakanlığı dışından sivil vatandaşlarında UMKE'ye katılması mümkün, ancak bu şekilde katılım sağlayanlar UMKE gönüllüsü olarak yer alıyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: