Turgutlu'da erik sezonu hareketli başladı
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yerli erik meyve ve sebze haline geldi. Turgutlu'nun meşhur ürünü dumanlı papaz eriği toplanmaya devam edilirken, Turgutlu Meyve ve Sebze Hali'ndeki hareketlilik de arttı
Yayınlanma :
10.05.2020 15:18
Güncelleme :
10.05.2020 15:18
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde hem dumanlı papaz eriği hem de beyaz erik hal tezgahındaki yerini aldı. Dumanlı papaz eriğinin sadece Turgutlu'ya has olduğunu belirten hal esnafı, hale günde ortalama bin ton erik geldiğini ifade etti. Bahçelerinden erikleri toplayan ve poşetleyen üretici mallarını Turgutlu Meyve ve Sebze Hali'ne getiriyor ve halden tüm Türkiye'ye Turgutlu'nun eriği gönderiliyor. Yerli pazar eriği halde 4 ile 6 TL arasında satışa sunulurken, hafta içinde erik fiyatlarının yükselmesinin beklendiği dile getirildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: