Tarihi çarşıda koronavirüs şoku: 14 esnafın testi pozitif çıktı
Zonguldak'ın ilk alışveriş çarşısı olan Emral çarşısında korona virüs şoku yaşanıyor. 6 katlı çarşıda 14 esnafın koronavirüs testi pozitif çıktı
Yayınlanma :
06.11.2020 12:50
Güncelleme :
06.11.2020 12:51
Çarşı esnaflarından Osman Uzun, korona virüs nedeniyle 14 esnafın testlerinin pozitif çıktığını belirterek "Çarşımız korona virüs nedeniyle bazı esnaf arkadaşlarımızın testi pozitif çıktı. Bazı arkadaşımız da testleri negatif çıkmasına rağmen kendilerini evde karantinaya aldı. 14 esnafın dükkanları izole amacı ile kapalı. Belediye ekipleri sabah ve akşam dezenfekte yapıyor. İki ayrı girişte ekipler tarafından ateş ölçümleri yapılıyor. Çarşımızın kapanma durumu yoktur. Çarşımız açık faaliyetlerini sürdürüyor" şeklinde konuştu.
Tedbirlere uyulmadığından bunların yaşandığını ifade eden esnaflardan Birol Kiraz ise "Çarşımızda birçok arkadaşımızda korona virüs çıktı. Bunun en büyük sebebi tedbirlere uymamaktır. Birçok arkadaşımız da burada işimizi devam ettiriyoruz. Bunun en büyük sebebi kurallara uymamız maskelerimizi çıkartmamamız ve kimseyle temas etmememiz. Herkes bu kurallara uyuduğu zaman bu virüsten çok fazla etkilenmeyeceğiz bunun tek çaresi budur" dedi.
Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin filyasyon çalışmaları sürüyor. Temaslı olduğu şüphelenilen vatandaşların ise karantina süreçleri devam ediyor.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: