O duyuru şu ifadelerle gerçekleşti;
"Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın ilk grubu TSK’ya ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkemize getirildi. Tahliye operasyonumuz tüm vatandaşlarımız yurda ulaştırılıncaya kadar aralıksız devam edecek."

Türk tahliye uçağına saldırı
Tahliye gerçekleşirken, Reuters Haber Ajansı, Türk tahliye uçağına bir saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu. Açıklamada, HDK 'nın Türk tahliye uçağına iniş sırasında ateş açtığı ve yakıt ikmal bölümünün hasar aldığı belirtildi.
Reuters'ın haberine göre, uçağın daha sonra güvenli bir şekilde iniş yaptığı bildirilirken mürettebatın da yara aldığı aktarılmıştı.
MSB, konuya ilişkin ilk duyurusunu yaptı. Saldırıyı doğrulayan MSB, personelden yaralanan kimsenin bulunmadığını açıkladı. O açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır."
Yorumlar
Kalan Karakter: