
Aynı saatte başlayan Denizlispor ile ligin ikinci sırasındaki Trabzonspor karşılaşmasında da benzer senaryo yaşandı. Trabzonspor 1-0 öne geçtiği maçtan 2-1 yenik ayrıldı ve eline geçen tarihi fırsatı tepti. İşte o iki maçın detayları:
Süper Lig 32. hafta karşılaşmasında kümede kalma mücadelesi veren İttifak Holding Konyaspor ile şampiyonluk yolundaki Medipol Başakşehir kozlarını paylaştı.

Edin Visca'nın 3. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen Başakşehir, bu golden sonra dağıldı. Oyunun kontrolünü elinde tutamayan İstanbul ekibi, 24. dakikada Farouk Miya'nın golüne engel olamadı ve skor 1-1'e geldi.
Lidere Konya'da soğuk duş
Beraberlik golünün ardından demoralize olan Başakşehir, 28'de Ömer Ali Şahiner'in şık golüyle 2-1 geriye düşerken, 45+1'de bir kez daha sahneye çıkan Miya ilk yarının skorunu 3-1 olarak belirleyen isim oldu.
Başakşehir'in kazandığı penaltıda topa elle müdahale eden Miya, takımının ilk ve üçüncü golüne imza atarken ikinci golde de pozisyonu hazırlayan isim olarak hatasını telafi etmeyi başardı.

İkinci yarıda Başakşehir farkı azaltmak için rakip kaleye yüklenirken, Konyaspor ise boşlukları değerlendirmeye çalıştı. Dakikalar 70'i gösterirken Senegalli golcü Demba Ba'nın kafa golüyle Başakşehir skoru 3-2'ye getirdi.
İkinci yarıda müthiş bir performans sergileyen ve inanılmaz bir geri dönüşe imza atan Başakşehir 77'de Elia ile maça 3-3'lük beraberliği getirirken, peri masalı 86'da sona erdi. Robinho'nun kaptırdığı topta kontra atağa kalkan Konyaspor, Skubic'in attığı golle yeniden 4-3'lük üstünlüğü sağladı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Konyaspor mücadeleyi 4-3 kazandı ve 12 maç sonra yenilen lider Medipol Başakşehir, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etme şansını tepti. İstanbul ekibi 66 puanda, Denizlispor'a 2-1 yenilen Trabzonspor ise 62 puanda kaldı. Başakşehir, Konyaspor karşısında galip gelseydi matematiksel olarak şampiyon olacaktı.
Kümede kalma mücadelesi veren Konyaspor ise puanını 33 yaptı ve 13. sıraya yükselerek nefes aldı. Başakşehir, cumartesi günü kümede kalma hesapları yapan bir başka ekip Kayserispor'u konuk ederken Konyaspor deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Başakşehir ligdeki son maçında ise Kasımpaşa ile mücadele edecek.
Trabzonspor tarihi fırsatı tepti
Süper Lig'in 32. haftasında şampiyonluk yarışındaki Trabzonspor, deplasmanda ligde kalma savaşı veren Denizlispor ile karşılaştı. Öne geçtiği karşılaşmada rakibinin ikinci yarıdaki gollerine engel olamayan Trabzonspor, mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı.

Trabzonspor, lider Medipol Başakşehir'in Konya'da mağlup olduğu haftada, puan farkını bire indirme şansını kullanamadı. Maçın 14. dakikasında öne geçen, iki topu direkten dönen Trabzonspor, Denizlispor'un ikinci yarıda bulduğu gollere engel olamadı.
Kayserispor'un berabere kaldığı, Çaykur Rizespor'un mağlup olduğu karşılaşmada güçlü rakibini mağlup eden Denizlispor ise, düşme hattında rahat bir nefes aldı. Soyunma odasına yenik giren Ege ekibi, ikinci yarıda bulduğu fırsatları gole çevirerek üç puana uzandı.

Trabzonspor'da Nwakaeme ve Sörloth'un etkisiz oyunu, bordo-mavililerin hücum bölgesinde etkinliğini azalttı. Yorulan Sosa'nın da çıkması ile son 20 dakikada oyun kurmakta zorlanan Trabzonspor, organize atak geliştirmedi.
Bu galibiyetle puanını 35 yapan Denizlispor, düşme hattı ile arasındaki puan farkını üçe çıkardı. 62 puanda kalan Trabzonspor ise son iki haftaya lider Medipol Başakşehir'in 4 puan gerisinde girdi.
Trabzonspor, son iki maçında Konyaspor ve Kayserispor ile, Denizlispor ise Alanyaspor ve Ankaragücü ile karşılaşacak.

Yorumlar
Kalan Karakter: