Silahla arkadan yaklaşıp muhtarı böyle öldürmüş
Trabzon'un Araklı ilçesinde geçtiğimiz yıl 22 Aralık akşamı Gümüşhane merkeze bağlı Alçakdere Köyü Muhtarı Beyler Bal'ın hayatını kaybettiği silahlı saldırı olayının...
Yayınlanma :
05.06.2020 23:36
Güncelleme :
05.06.2020 23:37
Araklı Merkez Mahallesi Zeki Çebi Bulvarı'nda 22 Aralık 2019 saat 19.43'te meydana gelen olayda, 5 kurşunun hedefi olan Beyler Bal öldürüldü. Gümüşhane merkeze bağlı Alçakdere Köyü Muhtarı olan ve Araklı'da ikamet eden Beyler Bal, yediği kurşunların ardından olay yerinde hayatını kaybetti.
Olayın zanlısı olarak muhtar Bal'ın Orhan Bal tarafından öldürülmüş olabileceği şüphesi üzerinde duran polis ekipleri, şüphelinin yakalanması adına geniş çaplı çalışma başlattı. Çevre illere şüphelinin eşkalini ve kimlik bilgilerini bildiren polis ekipleri, şahsın Gürcistan'a kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak Sarp Sınır Kapısı'na da haber verdi.
Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekiplerin yapmış olduğu çalışmada, Orhan Bal'ın üzerine kayıtlı 47 cep telefonu hattı tespit etti. Orhan Bal'ı yakalamak için MOBESE güzergahlarını ve PTS (Plaka Tanıma Sistemi) kayıtlarını taramaya alan polis ekipleri, şahsın o gece olay yerine yakın bir yerde keşif yaparken güvenlik kamerası kayıtlarına ulaştı.
Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayın ardından 27 Aralık günü Araklı ilçesi Halilli köyünde düzenledikleri operasyonla şahsı kullanılmayan boş bir evde cinayet silahı ile birlikte yakaladı. İfadesinde, cinayeti bir anlık öfke ile işlediğini söyleyen Orhan Bal tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan olayın ardından yapılan soruşturmada cinayetin kan davası yüzünden işlendiği ortaya çıkmıştı. 31 Mayıs 2017 yılında yine Araklı'da yaşanan olayda, Orhan Bal'ın piyanistlik yapan ağabeyi Volkan Bal (32), muhtar Beyler Bal'ın kardeşi Yusuf Bal (43) tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Her iki tarafın da akraba olduğu olayda, tutuklanan Yusuf Bal, yargılandığı Trabzon 1. Ağız Ceza Mahkemesi'nde 10 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: