Erdoğan Esad ile anlaşırsa Suriye'de ABD ve YPG'nin varlığı sona erer
ABD merkezli gazete, Ankara'nın attığı adımların, Suriye'de ABD ve YPG'yi zorda bırakacağını yazdı. Washington'un bu ülkedeki varlığının gereksiz olduğuna vurgu yapıldı.
Yayınlanma :
07.01.2023 11:11
Güncelleme :
07.01.2023 11:11
"Suriye'den çekilmesi için baskı oluşturacak"
Süreç, dışişleri bakanları düzeyinde devam ettirilecek. Sonrasında ise bu ülkelerin liderlerinin bir araya gelmesi bekleniyor.
Bloomberg, Ankara'nın Şam ile yeni ortaklığının "Rusya'nın Orta Doğu'daki rolünü güçlendireceğini ve ABD'nin Suriye'den çekilmesi üzerinde baskı oluşturacağını" yazdı.
"ABD'nin varlığı gereksiz ve haksız"
Yapılan analizde, "ABD'nin oradaki varlığının gereksiz ve haksız olduğunu anlaması gerekiyor. Bugün bölge ülkeleri, giderek ABD'den bağımsız hareket ediyor." denildi.
Türkiye, 30 kilometre derinlikte güvenli bölge kurma adına teröristlerden geri çekilmesini, aksi takdirde askeri operasyon düğmesine basacağını yüksek sesle dile getiriyor.
YPG yorumu: Askeri operasyon olmadan püskürtülebilir
ABD merkezli medya kuruluşunun haberinde, "Esad ile siyasi bir anlaşma, Erdoğan'ın askeri operasyon riskine girmeden YPG'ye karşı zafer kazanmasına yardımcı olabilir." ifadesi kullanıldı.
Rus ve Türk birliklerinin yakında Suriye'nin kuzeyi ile sınır bölgelerinde ortak devriyeye başlamasının beklendiği de belirtilerek, "Suriye de gelecekte burada koordineli devriyelere başlayabilir." görüşü paylaşıldı.
Erdoğan: Gelişmelere göre liderler olarak görüşeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Sayın Putin ile görüşmem oldu. Dışişleri Bakanlarımızı bir araya getireceğiz. Daha sonra da gelişmelere göre liderler olarak bir araya geleceğiz. Derdimiz suhuleti bölgedeki sükuneti sağlamak, barışı egemen kılmak." demişti.
"Suriyeli mültecilerin güvenliğinin sağlanmasını istedi"
Söz konusu analizde, "Erdoğan, Rusya'dan çatışmalar hafifledikçe evlerine dönebilecek Suriyeli mültecilerin güvenliğini sağlamasını istedi." ayrıntısına da dikkat çekildi.
Türkiye, Rusya ve Suriye dışişleri bakanlarının görüşmek üzere bu ay bir araya gelmelerinin beklendiği kaydedildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: