Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, tüm Türkiye'yi derin yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hızla bölgeye ulaşarak arama kurtarma çalışmalarına başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri Osmaniye'de çalışmalarını sürdürürken, İtfaiye Dairesi Başkanlığı personellerinden Harun Kayışlı, depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta ikamet eden ablası Fatma Karaokur'dan haber alamayınca, Kahramanmaraş'a geçti. Kayışlı, ablası, eniştesi ve yeğeninin enkaz altında kaldığını öğrenince, hızla arama-kurtarma çalışmasına dahil oldu. Kayışlı'nın eniştesi ve yeğeni sağ çıkarıldı. Depremde hayatını kaybeden ablası Fatma Karaokur'u diğer kurtarma ekipleriyle birlikte enkazdan çıkaran itfaiye personeli Harun Kayışlı, Kahramanmaraş'ta ailesiyle birlikte defin işlemlerini gerçekleştirdi.
BÜYÜKŞEHİR'DEN BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ
Defin işlemlerinin ardından başkalarını kurtarmak için yeniden arama kurtarma faaliyetlerine katılan Harun Kayışlı'ya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Metin Memiş, çalıştığı bölgede taziye ziyareti gerçekleştirdi. Harun Kayışlı, babası Mehmet ve annesi Güldane Kayışlı'ya başsağlığı dileyen Genel Sekreter Yardımcısı Memiş, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, başsağlığı ve sabır dileklerini iletti. Bu acının tarifi yok. Hepimizin yüreği sızlıyor. Rabbimden dileğim, Fatma ablamız gibi tüm hayatını kaybedenlerin mekanı cennet olsun. Harun kardeşime de sabırlar diliyorum. Böyle zorlu şartlarda yeniden görevine devam ettiği için de Allah razı olsun diyorum" diye konuştu. (DHA)
Depremde ablasını kaybeden itfaiyeci Harun, yeniden görevde
DEPREMLERİN ardından arama-kurtarma çalışmaları için afet bölgesine giden Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personeli Harun Kayışlı, Kahramanmaraş'ta enkaz altında kaldığını öğrendiği ablası Fatma Karaokur, eniştesi ve yeğeni için çalışmalara katıldı. Eniştesi ve yeğeni sağ çıkarılan Kayışlı, ablasının cansız bedenine ulaştı. Ablasını toprağa veren Kayışlı, başkalarını kurtarmak için görevine döndü.
Yayınlanma :
12.02.2023 20:59
Güncelleme :
12.02.2023 21:00
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: