Çeşme'de tarıma halk eğitim desteği
Çeşme Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Çeşme'de tarıma verilecek eğitim desteği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Yayınlanma :
21.10.2021 14:37
Güncelleme :
21.10.2021 14:39
Çeşme Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Rıza Doğruyol'un girişimiyle başlatılan ve Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Altın'ın da destek verdiği proje çalışmasında, Çeşmeli üreticiler de deneyimlerini ve önerilerini dile getirdi.
Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Altın, son yıllarda Çeşme'de önem kazanan Sakız ağacı sayısının 60 bine ulaştığını belirterek, 200 bin ağaç hedeflediklerini ifade söyledi. Altın, aromasıyla dünyada ikinci, Türkiye'de ise ilk sırada yer alan anasonun Çeşme'de üretiminin yeniden yaygınlaştırılması gerektiğine de dikkat çekti.
Çeşme'nin endemik bitkilerinin korunması, yaygınlaşması, tıbbi ve aromatik bitkilerin ekonomik değerlerinin de dile getirildiği toplantıda, Çeşme Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılacak kurslarla, Çeşmeli üreticilere verilebilecek eğitim desteği hakkında projeler geliştirilmesi için çalışma başlatıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: