Bayrak Saldırısına Hükümetten Sert Tepkiler

Nusaybin-Kamışlı sınır hattında YPG/SDG yandaşlarının Türk bayrağına düzenlediği saldırı, hükümet ve siyasi partilerden gelen sert açıklamalarla lanetlendi. Sosyal medyada bayrak paylaşımları ile tepkiler çığ gibi büyüdü.

Bayrak Saldırısına Hükümetten Sert Tepkiler
21 Ocak 2026 - 22:40



Bayrak Saldırısına Hükümetten Sert Tepkiler

Mardin Nusaybin-Kamışlı sınır hattında, terör örgütü YPG/SDG yandaşları tarafından Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırı büyük infial yarattı. Türk askerleri sınır kapısına gelerek güvenlik önlemleri alırken, saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, saldırıyı lanetleyerek, “Kardeşliğimize gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Bayrağımıza karşı gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacaktır” dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, olayı “Ülkemizin barış ve huzur iklimini zehirlemek için planlanmış açık bir sabotajdır” sözleriyle kınadı.

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, saldırıya karşı hukuki ve idari takibin sürdüğünü vurguladı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, “Hiçbir menfur saldırı amacına ulaşamayacak, ay yıldızlı sancağımız sonsuza dek dalgalanmaya devam edecektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, provokasyonu kınayarak “Hiçbir provokasyon kardeşliğimizi bozamayacaktır” ifadelerini kullandı. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, bayrağa saygısızlığı kabul etmediklerini belirtti.
 

Sosyal Medya Ayağı: Tepkiler Paylaşımlarla Çığ Gibi Büyüdü

Bayrak saldırısına ilişkin sosyal medya adeta ayaklandı. Milyonlarca kullanıcı, Türk bayrağı ve #BayrağımızaDokunma etiketiyle paylaşımlarda bulunarak provokasyona tepki gösterdi. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar, olayın geniş kitlelerce lanetlenmesini sağladı ve kamuoyunda birlik mesajlarını güçlendirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum