Başkan Pehlivan'dan Menemenli öğrencilerin velilerine mektup
Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Pazar günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına girecek öğrencilere başarılar dilerken, velilere de mektup gönderdi.
Yayınlanma :
02.06.2023 15:22
Güncelleme :
02.06.2023 15:22
“Hayallerinize kavuşmanın yolu çok çalışmak”
Göreve geldiği ilk günden itibaren eğitime verdiği destekle ilçedeki tüm öğrencilerin yanında olduğunu hissettiren Aydın Pehlivan, 4 Haziran’daki LGS sınavı öncesi sınava girecek öğrencilerin velilerine mektup gönderdi. Sözlerine öğrencilere sınavlarında başarılar dileyerek başlayan Pehlivan, LGS’nin öğrencinin hayatında yalnızca bir kere girebildiği, önemli bir sınav olduğunu söyledi. Lise Geçiş Sınavı’nın öğrencinin hayallerini gerçekleştirmesinde önünü açacak, işini kolaylaştıracak önemli bir adım olduğuna dikkati çeken Pehlivan, mektubunda şu cümlelere yer verdi; “Ancak telafisi olmayan bir sınav değildir. İstediği başarıyı elde edemeyen öğrencilerimizin, yine sınavsız ve okul mezuniyet puanıyla girdikleri bir liseden, hayal ettiği her şeyi gerçekleştirme şansları var. Yeter ki öğrencilerimiz hayal ettiği neyse onu gönülden istesin ve hiç vazgeçmeden o doğrultuda çalışsın.”
“Öğrencilerimize destek olmaktan vazgeçmeyiz”
Dün olduğu gibi bugün ve yarında öğrencilerin yanında olduklarını da sözlerine ekleyen Pehlivan, “Gerek E- Dershane ve kaynak kitap desteğiyle, gerekse MEBGEM ve başarı burslarımız ile geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın akademik başarısı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘En büyük savaş cahilliğe karşı verilen savaştır’. Cehalete karşı savaş açmış bu gençlerimizin eğitimine destek olmaktan bizi vazgeçiremez” şeklinde konuştu.
“Ben de babayım”
Velilere gönderdiği mektupta, anne babaların da en az evlatları kadar heyecanlı olduğunu bildiğini kendisinin de bir baba olarak bu duyguları önceden tecrübe ettiğini belirten Pehlivan, “Unutmayın ki bu gibi duygular bulaşıcıdır. Sizin doğal ve rahat tavrınız çocuğunuza yansıyacaktır. ‘Heyecanlanma!, ‘Heyecanlanacak bir şey yok!’ gibi cümleler çocuğunuzu rahatlatmak yerine tam tersine onun heyecanlanmasına neden olabilir. Bu nedenle sınavdan bir gün önceki akşamı ve sınav sabahını günlük yaşam koşullarınızı değiştirmeden her zamanki gibi geçirmeniz daha iyi olacaktır. Çocuğunuzun sizin desteğinize ihtiyaç duyduğunu hissettiğinizde ‘Emeklerinin karşılığını alacağına inanıyorum’ gibi sınava yönelik olumlu cümleler kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun gereksiz şekilde heyecanlanmasına neden olacak kişilerle görüşmemeye çalışın” dedi.
“Uyku düzenini bozmayın”
Velilere yazdığı mektupta uyku düzeninin önemine de dikkat çeken Pehlivan, mektubunu şu sözlerle tamamladı:
“Öğrencinin sınavdan önceki gece, normalde uyuduğu saatten daha erken yatmasına gerek yoktur. Çocuğunuzun uyuyamaması durumu da sizi endişelendirmesin. Çocuğunuza ılık bir duş alması, bitki çayı ya da süt gibi sakinleştirecek bir içecek tüketmesi gibi önerilerde bulunabilirsiniz. 3 Haziran Cumartesi sabahı da çok geç saatte kalkmaması, gece uykuya geçişini kolaylaştırabilir. Sınav günlerinde beslenmeye yönelik yapılacak değişiklikler öğrencinin metabolizmasını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle sınav öncesi çocuğunuzu dışarıya yemeğe götürmekten veya eve sipariş vermekten kaçının. Dengeli bir kahvaltı hazırlayın. Sınavdan önceki gün çocuğunuzu fiziksel ve zihinsel olarak aşırı yoracak faaliyetlerden uzak tutun. Sınav sabahı en geç saat 09.00’da okulda bulunacak şekilde zaman planlamanızı yapın. Geç kalma telaşı yaşamamak adına her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak evden erken çıkın. Öğrencinin sınav günü giyeceği kıyafetlerini bir gün önceden hazırlaması sınav sabahı yaşanacak zaman kaybı ve karmaşayı önler. Ortamın ısısına göre giyip çıkarabileceği şekilde tişört ve yelek gibi katlı şekilde giyinmesi, sınav sırasında ortamın ısısından etkilememesini sağlar. Unutmayın çocuk yetiştirmek belki de dünyanın en zor işi, ancak çocuğunuzun yanında olmak çok kolay. Biz bu süreçte ve sınav sonrasında çocuğunuz için en güzeli ne ise onun olmasını diliyoruz. 26 Haziran 2023’te görüşmek üzere.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: