Avukatın paylaşımları tepki yarattı: Savcının görev yeri değişti
B.N.T isimli avukatın bir savcının odasında çektirdiği fotoğraflar gündemde. Avukatın savcının odasında bacak bacak üstüne atıp verdiği pozlar üzerine iki ayrı soruşturma açıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda yaşanan olay nedeniyle savcının görev yeri değiştirildi, İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı. Konu, Adalet Bakanlığı'nın da gündeminde.
Yayınlanma :
15.12.2023 09:33
Güncelleme :
15.12.2023 09:33
Avukatın terörle mücadele suçlarına baktığı belirtilen savcının odasında altına slogan da yazarak poz vermesi bir süre sonra dikkat çekti. Konu Adalet Bakanlığı tarafından da incelendi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fotoğrafların tepki çekmesi üzerine sorulan soruya savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.
Savcı hakkında tutanak düzenlenerek Hakimler ve Savcılar Kurulu'na işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi.
Avukat yönünden ise Barolar Birliği'ne disiplin açısından soruşturulması için dosya gönderildi. İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: