FELAKETTEN BESLENEN HAİNLER

Tahsin GÜZEL

Millet olarak acımız çok büyük…
Kaybettiğimiz canlarımıza mevlam merhametiyle muamele eylesin, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin; devletimize güç kuvvet versin, benzeri afetlerle milletimizi bir daha imtihan etmesin.
Ey millet!
Zaman, birlik zamanı, dayanışma zamanı, yarım lokmayı paylaşma zamanı, dertlere derman olma zamanı!
Provokasyon peşinde koşan adam müsveddelerinin gayretlerini boşa çıkarma zamanı… Zamanı çünkü “harici hainler” kılık değiştirerek sahadalar.
Bu devlet ve millet tarih boyunca mağdur ve mazlumların hep yanında olmuş, az-çok demeden var olan imkânlarını seferber etmiş, yaşanan her türlü doğal afette yakın-uzak demeden yardımda bulunmuştur.
Bugün yaşadığımız korkunç felakette bu vefanın karşılığı olarak dost- düşman demeden, dâhili ve harici hainlerin kışkırtmalarına rağmen Türkiye’nin yanında yer alıp bir canı kurtarmak adına fedakârca mücadele eden, kahraman ekiplerimizle birlikte gece ve gündüz demeden mücadele eden, maddi manevi dertlerimize ortak olan dahası kendi ülkelerinde kampanyalar başlatıp ülkemize yardım çağrıları başlatanları bu millet unutmayacaktır.
Hal böyle iken ülkemizde bir takım siyasetçi, bir kısım gazeteci bozuntuları, sosyal medya şovmenleri ve dâhili art niyetli insan müsveddeleri, şarlatanlar bugün dahi provokasyon peşindeler!
Halkı isyana teşvik, devleti de küçük düşürme gayreti içindeler!
Sözde otorite olan bir gazeteci bozuntusu canlı röportajında “… koskoca bir enkaz ve insanların sığınabileceği çadırlar dağıtılmadı,konteynırlar kurulamadı, çadır kentler oluşturulamadı, insanlar ayazda bekliyorlar…” derken bir vatandaşın “Provokatörlük yapma helikopterlere bak” demesi üzerine helikopter gürültüsü de devreye giriyor. Söz konusu utanmaz röportajı kesiyor vatandaşa tamam, tamam beyefendi diyerek olayı kapatmaya çalışıyor ama canlı yayın olduğu için bu tablo kamuoyunca görülüyor.
Bir başka örnek de, sözde siyasetçi bir profesör çıkıyor ve canlı röportajda “Kurtarma ekipleri önce enkaz altında kalmış AK Partilileri çıkartıyor” diyebiliyor! Bu densize devletimiz bazı zamanlar önemli konularda görev vermiş!
Lanet olsun bunun gibi okumuş cahillere!
Siyaset uğruna böyle bir rezillik olur mu?
Canların yandığı o atmosferde dâhili ve harici kurtarma ekipleri rozetlere bakarak mı kurtarma yapıyor be ahlaksız!
Allah sizleri bildiği gibi yapsın!
Vatandaşın canı yanmış, ciğeri enkaz altında kalmış, maddi ve manevi her şeyini kayıp etmiş, o psikolojiyle devletin gayretini yetersiz görebilir, tepkisi de hoş görülebilir. Lakin kamuya mal olmuş, okumuş cahillerin, olağanüstü hal yaşanan bu ortamda, birlik ve beraberliği bozmaya, halkı isyana teşvik etmeye fırsat bekleyen hainlerin değirmenine su taşımaya çalışması kabul edilecek bir tavır mıdır!
Afet yaşanan illerde yakın akraba, eş-dostları bulunan, yakınlarını kaybeden ayrıca ekonomik sıkıntılar yaşayan esnaf ve sanatkârların yakınında, işin mutfağında olan biri olarak söyleyebilirim ki, bu millet hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan canını, malını ortaya koymuştur. Dertlere derman olmak için birbiriyle yarışmıştır.
O bölgelerin acil ihtiyaçları tespit edilerek yardımlar ulaşmış, sonrasında gerekli olan ihtiyaçlar da elbirliğiyle tespit edilerek giderilmeye çalışılmıştır.
Sahada olan arkadaş ve yakınlarımız milletin duyarlılığı, devletin şefkatli elleri karşısında gözyaşları döküp minnet ve şükranlarını sunarken boş laftan başka zerre katkısı olmayan hainleri edepli olmaya, kaos yaratmak dışında vicdanlarıyla hareket etmeye davet ediyorum.
Yaşananlar karşısında o havayı soluyan bir akademisyenin ifadesiyle konuyu özetliyorum.
Değerli hocam diyor ki:
“Devlet yok, ordu yok diyenler hariç herkes burada!” diyor.
Evet devlet de orada, ordu da orada, millet de orada…
Ülkeyi idare etmeye namzet şan-şöhret meraklısı bazı politikacılara hem tavsiyem, hem de uyarım: Akıllı olun birlik ve beraberliği bozacak hal ve hareketlerden uzak durun.
Çünkü zaman birlik zamanı, birlik olmayan yerde dirlik olmaz.
Doğal afetler insanları öldürebilir ama devletleri yıkamaz… Devletleri yıkan hainlerdir.
Allah devletimize güç kuvvet versin halkımızın da yardımcısı olsun…