Nefes Can Dostluk Turnuvası açılışı renkli oldu

Urla Belediyesi Gençlik Spor Kulübü öncülüğünde gerçekleşen ve bir Sosyal Sorumluluk Projesi olan, "Nefes Can Dostluk Turnuvası" başladı. 



Türk Kızılay Urla Şubesi  "Özel Çocukları " açılışta defile yaptı.Urla Gençlik Spor Kulübü, Nefes Can' ın ailesine üzerinde adının yazdığı formayı hediye etti. 

Nefes Can adına düzenlenen turnuva, kanser hastası çocuklara umut olacak

 İzmir'in Urla ilçesinde göz kanseriyle mücadele ederken 3 ay önce hayatını kaybeden Nefes Can (4) anısına kadın basketbol dostluk maçları  Urla Spor Salonu'nda başladı.



Etkinliğin tüm geliri kanser ile savaşan çocukların ve ailelerinin destekçisi Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı'na (KİTVAK) bağışlanacak.

İzmir'de yaşayan beden eğitimi öğretmeni Şenay Can (39) ve ziraat mühendisi Erhan Can'ın (39) 4'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Hayat Can'dan sonra dünyaya gelen ikinci kızları Nefes Can'a henüz 7 aylıkken göz kanseri teşhisi konuldu. Defalarca kemoterapi alan ve 21 Eylül 2020'de geçirdiği operasyonla sol göz bebeği alınan Nefes, hidrosefali (beyinde su toplanması) nedeniyle geçen 25 Nisan'da Dokuz Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırıldı. Ancak Nefes, 15 Mayıs’ta yaşamını yitirdi. Nefes adına Urla'da kadın basketbol dostluk maçları gerçekleştirildi.

12 Eylül Spor Salonunda gerçekleşen turnuvanın açılışına katılan Belediye Başkan v. Kaymakam Dayanç izleyici ve sporculara  bir araya gelerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Turnuvanın ilk karşılaşması Urla Gençlik ile Turgutlu Belediyespor arasında oynandı.

Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Vakfı adına düzenlenen turnuva bugün sona erecek .