Akşener, deprem bölgesinde açıklama yaptı: Askerler sahada yoktu
Kahramanmaraş'a giden Meral Akşener, askerlerin sahaya geç indiğini söyledi ancak bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Depremin olduğu gün Mehmetçik depremzedelerin yanındaydı.
Yayınlanma :
09.02.2023 17:14
Güncelleme :
09.02.2023 17:14
Milyonlar afet bölgelerinden gelecek güzel haberlere odaklanırken, sahaya inen partili liderler de depremin üzerinden siyaset yapmayı ihmal etmedi.
"Askerin, jandarmanın deprem bölgesine girmesi gerekiyordu"
Sosyal medyada dolaşan asılsız iddialardan biri de İyi Parti Lideri Meral Akşener'den geldi.
Afetin dördüncü gününde Kahramanmaraş'a giden Akşener, afet bölgesinde çalışmalarını sürdüren Mehmetçik'i hedef aldı.
Akşener, burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bugün geldim gördüm ki, pek çok aksaklık var. Sivil savunma kanunu diye bir kanun vardı. AFAD kuruldu. Ama AFAD'ın çalışan sayısı sınırlı. Sadece devlet memurunun var olduğu ve sayısının yetersiz olduğu bir kurum ortaya çıktı.
Valilerin talimatıyla derhal askerin, jandarmanın deprem bölgesine girmesi gerekiyordu. Yardım dağıtımındaki tecrübesi daha fazladır.
Kutuplaştırma dili devam ediyor. Bu keşmekeşin, karmaşıklığın nedeni tek adam düzenidir. Ben herkesi ciddiyete, kapsayıcılığa davet ediyorum."
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: