11 aylık bebeğin ölümünde aile hekimi 18 oranında kusurlu bulundu
İzmir'de aile hekiminin muayene etmeden fitil verdiği iddia edilen 11 aylık bebeğin hayatını kaybettiği olayda, aile hekiminin bebeğin ölümüne 1/8 oranında etki ettiği yönünde adli tıp mütalaası hazırlandı.
Yayınlanma :
11.06.2021 11:39
Güncelleme :
11.06.2021 11:40
Hem aile hekimi Dr. O.A. hakkında hem de istismar olabileceği şüphesiyle rapor tutan doktorlar hakkında şikayetçi olduklarını ifade eden acılı baba Gülbey Tütüncü, "Mordoğan gibi küçük bir yerde yaşadığımız için adım 'çocuğa tecavüz etti' diye duyuldu. Çocuğum gece 23.00'de hastaneye gitti, gece 00.49'da vefat etmiş ama bizim ertesi gün öğlen haberimiz oldu. Çıkan dedikodular yüzünden üç iş yerimi de kapatıp, başka bir yere yerleşmek zorunda kaldım. Ama bu işin peşini bırakmadım. Aile hekimi Dr. O.A.'dan şikayetçi olduğum dava için gelen raporda doktor kusurlu bulundu" dedi.
Kızı biraz şişman olduğu için bacağında pişik denilen yaralar olduğunu söyleyen Gülbey Tütüncü, "Bunun için istismar şüphesi var diyorlar. Karaburun zaten küçük bir yer. Adımı çıkardılar, üç iş yerim de kapandı. Hayatım bitti. Bu doktorlar hala görev başında. Doktorun görevden alınmasını istiyorum. Benim canım yandı başkasının canı yanmasın. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Evlat acısı çok zor bir şey" diyerek kızının ölümünde suçlu olduğunu öne sürdüğü doktorların cezalandırılmasını istedi.
"Ölüm üzerine etki derecesi 1/8 oranında"
Gülbey Tütüncü'nün şikayetçi olması nedeniyle aile hekimi Dr. O.A.'nın Karaburun Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandığı davada ise adli tıp mütalaası mahkemeye ulaştırıldı. 8. Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından hazırlanan adli tıp mütalaasında aile hekimi Dr. O.A.'nın olay tarihinde hastayı muayene etmeden önerilerde bulunması ve reçete yazarak göndermesinin tıp kurallarına uygun olmadığı ifade edilerek, 'zamanında ilgili hekim tarafından fizik muayene yapılmış, tanı zamanında konmuş ve tedaviye başlanmış olması durumunda bebeğin kurtulma ihtimalinin bulunduğu' görüşüne yer verildi. Mütalaada, "Kesin olmadığı cihetle hekimin kusurlu eylemi ile bebeğin ölümü arasında illiyet bağı bulunduğu, ancak bu illiyet bağının ölüm üzerine etki derecesinin 1/8 oranında olduğu oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: