Yıllardır yoksullara şifa dağıttı, şimdi o yardım bekliyor

    16 yıl önce yoksullara ücretsiz baktığı için hakkında soruşturma açılan İstanbul Tıp Fakültesi doktorlarından 78 yaşındaki Prof. Dr. Murat Dilmener korona virüsü yakalandı. Bir aydır yoğun bakımda olan Dilmener'e immün plazma tedavisi uygulanması için kan bağışçısı aranıyor.

    Yıllardır yoksullara şifa dağıttı, şimdi o yardım bekliyor
    01 Mayıs 2020 - 22:37 - Güncelleme: 10 Mayıs 2020 - 03:05

    İstanbul Tıp Fakültesi'nin duayen hocalarından Prof. Dr. Murat Dilmener de koronavirüs nedeniyle bir aydır yoğun bakımda.
    Dilmener'in virüs tedavisi başarılı oldu ancak akciğerlerinde hasar meydana geldi.
    Virüsle mücadele eden 78 yaşındaki profesör hakkında, bundan 16 yıl önce, maddi imkanı olmayan hastaları ücretsiz tedavi ettiği için soruşturma da açılmıştı.

    KÖK HÜCRE VE PLAZMA SONUÇ VERMEDİ

    Tedavi sürecinde entübe edilen Dilmener'e kök hücre ve plazma tedavisi yapıldı. Bu tedavilerden olumlu sonuç alınamadı. Şimdi yeni bir bağışçı aranıyor.
    MAREV yönetim kurulu, Mardinli hemşehrileri için şu duyuruyu yaptı:
    "Herkese şifalı eli değmiş, çok değerli hemşehrimiz Prof. Dr. Murat Dilmener için çok acele B Rh (+) pozitif kana ihtiyaç vardır.
    Kan vermek isteyen 60 yaş altı ve kronik hastalığı olmayan kişilerin aşağıdaki telefona başvurmaları önemle rica olunur.
    MAREV Yönetim Kurulu"

    ÖĞRENCİLERİ TEDAVİ EDİYOR

    Ancak virüs 78 yaşındaki Dilmener'in akciğerinde hasar bıraktı. Profesörün tedavisini Maltepe Üniversitesi Hastanesi'nde yetiştirdiği öğrenciler sürdürüyor.

    YOKSULLARI TEDAVİ ETTİĞİ İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI

    Eşi ve kardeşi de korona virüs tedavisi gören iç hastalıkları uzmanı Dilmener, İstanbul Tıp Fakültesi'nden emekli.
    Dilmener'e 2004 yılında yoksul hastaları hukuka aykırı şekilde ücretsiz tedavi ettiği gerekçesiyle 135 profesör ile birlikte soruşturma açılmıştı.

    500 BİN LİRA BORÇ ÇIKARILDI

    Profesörlerden, toplam 3 buçuk milyon liralık tedavi masrafını ödemeleri istenmiş, Murat Dilmener’e de 500 bin liralık borç çıkarılmıştı.
    Hastanenin döner sermaye gelirleriyle zor durumda olan hastaları tedavi ettiğini söyleyen doktorlar konuyu yargıya taşımıştı. Yargıtay, hocaların bu paraları fakir hastaların tedavisi için kullandıklarına karar verip dosyayı kapatmıştı.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum