• Reklam
Ömer ERKMEN

Ömer ERKMEN


YENİ NESİL GİRİŞİMCİLERLE BEYAZ YAKALILAR ARASINDAKİ GÖRÜNMEZ GERGİNLİK (3)

26 Ağustos 2019 - 15:27

Beyaz Yakalı girişimci...

Kurum içi girişimci demek istiyorum. O halde başlığımız, kurum içi ve kurum dışı girişimciler arasındaki görünmez gerginlik olarak da daraltılabilir mi?

Belki, ama yanlış anlaşılabilir, ilgi çekeceği kesin!

Bu konuda kurum içi girişimciliğin “oxymoron” olduğu konusunda yaygın bir kanı var, “tezat” ya da “çelişki” demek basitçe. Kurum ya da kurallar, hiyerarşi ve statüko ile sorgulayan, eski köye yeni adet getirip icat çıkararak ilerleyen girişimci nasıl olur da aynı çatı altında olur? Olmaz! Kravatı çıkaracaksın arkadaş hem boynundan hem de kafandan!

Bu fikirlerim sonradan biraz değişti, neden olmasın kurum içi girişimcilik dedim, kravatlı, 9-6 falan.

Sadece, bu türlere “geleneksel girişimci” diyelim, bu konuda alınan servisleri ve öğrenmeleri de zaten duymak istediklerini duymak ve bildiklerini doğrulamak istedikleri için aldıklarını anlayışla karşılayalım diye düşündüm:)

Yeni Nesil Girişimci dedik bizim çocuklara da.

 

Cumartesi günü de bu konuda bir konuk videosu yayınladık, kurum içi yeni nesil girişim örneği. Google’a “yeni nesil kafası” yazıp ulaşabilirsiniz videoya. Çarpıcı bir örnek, izlemenizi öneririm.

LinkedIn’deki gönderide “siz de videoyu izleyerek öğrenebilir ve tekrarlayabilirsiniz kendi kurumunuzda, belki :)” yazdık, eğer girişimcilik ilgisi olan bir beyaz yakalı iseniz sizin için de geçerli.

 

Görünmez gerilime gelince, aslında gerilim yapay, karşılıklı anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Geçen yazımda “Ortak diliniz var mı, aynı şeyi mi (bağlam) konuşuyorsunuz sık sık sorulması gereken sorular” demiştim.

Tekrarlamış olayım.

Kolay olmayacak, zaman alacak ortak dil oluşturmak, sadece değişimin hızı hızlanarak artıyor, bunun etkisi ne olur öngörmek zor.

Bu arada Yeni Nesli Kafalı girişimciliği sadece t-shirt giyip geceleri çalışmak olarak görmek de sorun kaynağı oluyor ve gerilimi arttırıyor.

Bu yazı dizisi sürecek, değerler ve genel olarak kültür, yetenekler, beceriler, ilişkiler bekleyen konular.

 

Haftaya görüşmek üzere.

YORUMLAR

  • 0 Yorum