Vatanını Sevenler Oluşumu genişliyor

    Vatanını Sevenler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, İzmir Medya Platformu üyesi ve gazeteciler ile buluşmasında oluşuma dair açıklamalarda bulundu. 

    Vatanını Sevenler Oluşumu genişliyor
    06 Aralık 2019 - 13:25

    İzmir Medya Platformu Üyesi gazeteci ve yazarlar Vatanını Sevenler Federasyonu ile bir araya geldi. Federasyon’un Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, 70 binin üzerinde üyeye ulaştıklarını belirterek, kendilerine en çok ilgi gösteren bölgelerden birisinin İzmir ve Ege Bölgesi olduğunu açıkladı.
    Vatanını Sevenler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Yılmaz, İzmir Medya Platformu üyesi ve gazeteciler ile buluşmasında oluşuma dair ilginç açıklamalarda bulundu. 
    Vatanını Sevenler olarak 24 ilde teşkilatlandıklarını ve 2 yurtdışı temsilciliği açtıklarını Federasyonun şu anda 7 dernekten oluştuğunu kaydeden Mehmet Yılmaz, ”Vatanını Sevenler Federasyonu’nu olarak kuruluş amaçlarını; “Gördüm ki tek başına doğruları söylemek yeterince etkili olmayabiliyor. Olaylara objektif bakacak, doğruları söyleyecek olan vatansever insanlarla bir araya gelmenin gereğine inanarak bu oluşama gitme kararı aldık” diye konuştu.

    SİYASİ ANGAJMANIMIZ YOK
    Yılmaz, “Biz federasyon olarak hep şunu söylüyoruz bu memlekette birilerinin de mutlaka doğruları söylemesi gerekir. Bizim halkımız doğruları bilirse zaten gereğini yapar” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: 
    Bu memlekette objektif olarak doğru bildiklerini söyleyenlerle bir araya gelerek bir platform kurduk. Bizi bir araya getiren kişilerin ideolojisi değil, vatan sevgisidir. Siyasi bir taraf ve angajmanımız yok. Hiçbir parti ile yakınlığımız yok. Tek hedefimiz vatanımızdır. Vatanımızın birliği beraberliğidir. Vatan olmazsa ne olacağını insanlarımızın bilincine yerleştirmektir. Özellikle son yıllarda erozyona uğrayan vatan sevgisini insanların zihninde taze tutmaktır. Bu anlayış etrafında gönüllülük üzerine organize olduk. Siyasetle bir bağımız yok. Biz tamamen vatan sevgisi ile bir araya geldik. Ülkemizde STK’lar yeterince ciddi faaliyet göstermediği için meydan ülkemizin zararına çalışan yapılara kalınca bizde ülkemizi sevenler olarak bir araya geldik. Şimdiye kadar kendim için kullandığım ömrümün, kalan kısmını da vatanım için kullanmanın gereğine inandım. Hiçbir siyasi beklentimiz yok. Bu ülkede yaşayan herkes bizim doğal üyemizdir. 

    9e3b1953-f45a-4571-b568-7d83ccb35816.jpgİZMİR VE EGE BÖLGESİ EN ÇOK İLGİ GÖSTEREN BÖLGELERDEN
    Üye sayımız her geçen gün artmaktadır. Vatanseverler platformunun en çok ilgi gördüğü yerlerden birisi de İzmir ve Ege Bölgesidir. Ege bölgesinde üye sayımız çok yüksek. Federasyon olarak şu an 70 binin üzerinde üyemiz var. Üyelerimizden herhangi bir ücret, aidat almıyoruz.

    81 İLDE TEŞKİLATLANIYORUZ
    Ankara’da yeni genel merkez hizmet binamız tamamlanmak üzere. Yakın zamanda açılışını yapmayı hedefliyoruz. Kurumsallaşmak için genel merkezimiz çok önemlidir. Yaptığımız planlamaya göre 2020 yılı içinde 81 ilin tamamında teşkilatlanacağız. Bunun dışında da Türki cumhuriyetleri tamamında temsilcilikler açmayı hedefliyoruz. 

    SLOGANIMIZ 80 MİLYONLUK BİR AİLE OLMAK
    Bizim sloganımız şu; ‘Türkiye’ye 80 milyonluk bir aile olacak.’ Nihai hedef olarak ise Türk dünyasını bir araya getirmek ve ‘300 milyonluk Türk Dünyası oluşturmaktır. Biz bu yolu başlattık.

    BİZ LAZ, KÜRT, ÇERKEZ BOŞNAK HEP BERABER TÜRK’ÜZ 
    Milliyetçilik kavramı son 50 yıldır sadece şekilcilik olarak ele alınıyor. Biz kafatasçılığı reddediyoruz. Bu ülkede Laz, Kürt, Boşnak, Çerkez hepsini topladığın zaman hepsi beraber Türk eder. Bunların her biri tek başına Türk etmez. Biz hep beraber Türk’üz. 80 öncesi olduğu gibi bir tarafı sağcı, diğer tarafın solcu diye ayrıldığı gibi siz birini Türk, diğerine Kürt diye ayırırsanız bu kafatasçılık olur. Bunu yaparsan insanları bölersin. Bizde son 50-60 yıldır siyasilerin yaptığı yanlış bu. Türk ile Kürt kardeştir deniliyor. Hayır, bunların hepsini topladığın zaman Türk eder. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Hepsi asli unsurdur. Bunlardan hiçbiri tek başına Türk etmez. 
    Bu ülkede birisinin Laz olmasında, diğerinin Kürt olmasında hiçbirşey yok. Ama biz hep birlikte Türk’üz. Ancak geçmişten gelen aslında kökeni Ermeni olan fakat kendisini Kürt diye tanıtan bazı kesimler var. Problemleri çıkartan onlardır. Güneydoğu’da çok ajan var. Birde bunların devşirdikleri var. Bizim içimizde ki ajanları, hainleri ve devşirmelerini temizlersek hiçbir güç bizi yıkamaz. Biz 100 yıllık tarihimizi bile doğru bilmiyoruz.“

    240f61c0-ff1b-4e47-bfb6-3fb26adc3ec6.jpgVatanını Sevenler Federasyonu Ege Bölge Koordinatörü ve İzmir İl Başkanı İşadamı Serdar Tüzün’de bu oluşumda yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İzmir’de ve Ege’de büyük ilgi gördüklerini hızla büyüdüklerini kaydederek, Vatanını Sevenler Federasyon olarak İzmir Ve Ege’de kısa zamanda 20 bin üye sayısına ulaştık. Bu oluşuma karşı İzmir ve Ege Bölgesinin duyarlılığı bizi duygulandıran bir gelişme oldu. İzmir’de ve bölgemizde çeşitli faaliyetlerimizle farkındalığımızı artırmaya devam edeceğiz diye konuştu.
    İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, İlk kez bir araya gelme ve tanışma fırsatı buldukları Vatanını Sevenler oluşumuna başarılar diledi. Kaplan, İzmir Medya Platformu olarak Kuvayi Milliye Ruhu ile bir araya geldiklerini belirterek, amaçlarda benzerliğin kendilerini sevindirdiğini ve bir Sivil Toplum örgütü olarak Vatanını Sevenler Federasyonuna ülkemiz ve milletimiz yararına güzel hizmetlerde bulunacağına inanıyorum. Ülkemizin birliği ve bütünlüğü ve faydası için çalışan tüm kurumlara her zaman destek vermeye hazırız” diye konuştu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum