• Reklam

Uşak'ta 28 bin dekar suya kavuştu... 34 milyon lira ek gelir sağlanacak...

2020 sulama sezonu Uşak'ta başladı. 49 adet sulama tesisinde 28 bin dekar tarım arazisi modern sulama ile sulanacak. Bölge üreticisine yaklaşık 34 milyon lira ek gelir sağlanacak

Uşak'ta 28 bin dekar suya kavuştu... 34 milyon lira ek gelir sağlanacak...
27 Mayıs 2020 - 11:43
Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçinin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.

"Türkiye’de suyun dörtte üçünün sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediyoruz" diyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmektedir. Böylelikle, yağmurlama sulamalarda % 35 damla sulamalarda ise % 65 oranında su tasarrufu sağlanmaktadır. 

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koymaktayız. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükseltmektedir."

Bu kapsamda, çoğu son yıllarda açılmış olan ve bunların büyük bir kısmı kapalı sistem basınçlı borulu olan 49 adet sulama tesisi ile Uşak ilinde Mayıs ayında başlayan 2020 yılı sulama sezonunda toplam 28 bin dekar tarım arazisinin sulanmakta olduğunu açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ’Uşak ilimiz ve ilçelerimizde toplam 28 bin dekar tarım arazisi sulanmaktadır. Bölgede yapılan sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 34 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Genel Müdür Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: "Uşak ilinde en önemli sulama projelerinin başında Küçükler Sulamasının geldiğini belirterek, su kaynağı Küçükler Barajı olan söz konusu sulama kapsamında 2020 sulama sezonunda 4 bin dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine 4,8 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. DSİ olarak ülke tarımı ve ülke insanı için özveri ile çalışmaya devam etmektedir. Tarım arazilerinin suya kavuşmasını, kapalı sistem sulamanın yaygınlaşmasını ve sulamada su tasarrufu sağlanmasını önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde kararlılıkla sürdürüyoruz."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum