• Reklam

Urla temizleniyor! 

Yetkililer vatandaşa seslendi: Moloz ve bahçe attıklarını ormana atmayın, doğayı kirletmeyin.

Urla temizleniyor! 
07 Mayıs 2021 - 00:07
Bahri Karataş (KHA) 

İzmir'in turistik ilçesi Urla' da belediye ekipleri dört ayda 12 bin ton evsel atık ve 20 bin ton moloz ve dal atığı topladı.

Pandemi nedeniyle 17 günlük tam kapanma sürecinde, vatandaşlar kendilerini yazlıklarına attı. Bu nedenle, sahil bandı olan çoğu ilçelerde nüfus patlaması yaşandı.

Nüfus yoğunlu yaşanan ilçelerden biride Urla.Yazlıklarını temizleyen vatandaşlar, moloz ve evsel atıklarını evlerinin önlerine bıraktı.



Bu atıkları temizlemek için Mehmet Çelimli ve Mustafa Kasapoğlu' nun sorumlu olduğu temizlik ekipleri,bunları sabahın ilk ışıklarında yollara çıkıp temizliyor.
 Urla’nın sokaklarında yer alan Urla Belediyesi’nin Temizlik İşleri Ekipleri daha temiz bir Urla için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ekipler, tarafından ocak, şubat, mart ve nisan ayları süresince 12 bin ton evsel atık, 20 bin ton moloz ve dal atıkları toplandı. 

Yetkililer, sokak ve molozları toplama konteynerlerinin olduğu yerler dışında da,ormana moloz ve evsel atıkların atıldığını, bunların doğayı kirlettiğini, bunları atanların tespit edilmesi durumunda, para cezası uygulanacağını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum