• Reklam

Türkiye, Yunanistan'ı vurdu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, biraz önce yaptığı açıklamada "Oruç Reis gemisine saldırı girişimi yapıldığını ve gereken cevabı verdiklerini'' dile getirdi.

Türkiye, Yunanistan'ı vurdu mu?
13 Ağustos 2020 - 19:20

Oruç Reis gemisine son dakika bir saldırı olup olmadığı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, biraz önce yaptığı açıklamada "Oruç Reis gemisine saldırı girişimi yapıldığını ve gereken cevabı verdiklerini'' belirtti. Peki Türkiye Yunanistan'ı Doğu Akdeniz'de vurdu mu? İki NATO ülkesi arasında tansiyonun giderek arttığı bir dönemde NATO da harekete geçti. Önceki gün Atina ile telefonda görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in tansiyonu düşürmek ve itidal çağrısında bulunmak üzere Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Türkiye, Yunanistan'ı Doğu Akdeniz'de vurdu mu?

Yapılan araştırmada henüz ne olduğu netlik kazanmadı. Ancak Miçotakis ve Yunan komuta kademesinin şu anda toplantı da olduğununa dair iddialar Twitter'da konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

''Oruç Reis'e saldırmaya kalkmayın yoksa bedeli ağır olacağını söyledik. Bugün ilk cevabı verdik'.'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştü. Görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

GÜNDEM DOĞU AKDENİZ'DEKİ GELİŞMELER

Görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alınmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız, Doğu Akdeniz'de bütün ülkelerin hakkını koruyan ve herkesin kazanacağı bir formülden yana olduklarını belirterek, yok sayma girişimlerine karşı Türkiye'nin haklarını korumaya devam edeceklerini ifade etmiştir." denildi.

NATO DEVREYE GİRİYOR

İki NATO ülkesi arasında tansiyonun giderek arttığı bir dönemde NATO da harekete geçti. Önceki gün Atina ile telefonda görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in tansiyonu düşürmek ve itidal çağrısında bulunmak üzere Türkiye'ye geleceği bildirildi. Bu hafta içinde Ankara'da olması beklenen Stoltenberg'in çeşitli temaslarda bulunacağı ve iki NATO üyesi ülkenin sıcak çatışmaya girmemesi için girişimlerde bulunacağı ifade ediliyor. Stoltenberg, Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmelere ilişkin önceki gün Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis ile telefonda görüşmüştü. NATO Genel Sekreteri, Doğu Akdeniz'de gerilimin artmasıyla ilgili olarak Türkiye ve Yunanistan'ı aralarındaki meseleleri "müttefiklik dayanışması" ruhuyla çözüme kavuşturma çağrısında bulunmuştu.

AKDENİZ'DE GERGİN BEKLEYİŞ

Öte yandan, Doğu Akdeniz'de gergin bekleyiş sürüyor. Türk donanması Akdeniz'e inerken Yeni NAVTEX ilan etmesinin ardından Antalya açıklarından demir alan Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Akdeniz'de arama çalışması yapacağı bölgeye ulaştı. Oruç Reis sismik araştırma gemisine beş savaş gemisi eşlik ediyor. Türk F-16'ları, SİHA ve İHA'lar ile üç adet ATAK taarruz helikopteri de zaman zaman bölgede uçuş gerçekleştiriyor. Ayrıca Antalya'nın Kaş ilçesine bir Türk hücumbotu demir atarken Yunanistan'a ait bir hücum botu ise Kaşı'ın hemen karşısındaki Meis adası önünde demirlediği bildirildi.

"OLDUBİTTİYE İZİN VERMEYİZ"

Öte yandan Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Genelkurmay Karargâhı başta olmak üzere Kuvvet Komutanlıkları ve bölgedeki birlik komutanlarıyla video telekonferans yoluyla toplantı yaptı. Süren faaliyetler hakkında birlik komutanlarından bilgi alarak talimatlar veren Bakan Akar, Türkiye'nin deniz yetki alanlarındaki uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerini korumak için tüm gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı. Bakan Akar, Türkiye'nin Kıbrıs dâhil Mavi Vatan'daki hak-alaka ve menfaatlerini korumakta azimli, kararlı ve muktedir olduğuna dikkati çekerek, Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını ve bölgede hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum