Tunç Soyer'den tepki çeken hayal

    CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in girişimine, AK Parti ve MHP'den tepki geldi

    Tunç Soyer'den tepki çeken hayal
    22 Haziran 2020 - 12:50 - Güncelleme: 22 Haziran 2020 - 14:01
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'ın tepki çeken sözleri, TÜRSAB acenteleriyle yaptığı bir video konferans toplantısında ortaya çıktı. Başkan Soyer'in "eyalet hayalleri" toplantıdakiler tarafından “Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir’i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır” sözleriyle uyarıldı.

    Daha önce İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen 9 Eylül'ün dışında, "3 Mayıs'ın da 'Dünya İzmirliler Günü' olarak kutlanacağı"nı ifade eden Soyer bu kez tepki çeken bir hayalini açıkladı

    Geçtiğimiz hafta TÜRSAB acenteleri yetkilileriyle bir zoom toplantısı yapan Soyer, 'İzmir bayrağı' ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, "Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum" sözleriyle açıkça İzmir'i Türkiye'den bağımsız bir eyaletmiş gibi yönetme isteğini ortaya koydu.

    "İZMİR BAYRAĞIYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILDI"
    Soyer o toplantıda, "Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim bir akademisyen hocamız çok uzatmadan anlatmak istiyorum size. İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş biz tabi büyük bir heyecanla dinledik sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi daha basmadık yakında basacağız" sözlerini sarf etti

    "SENİN BİR EYALET KURMA ÇABAN OLDUĞU ANLAŞILIR"
    Soyer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Fakat bunu şunun için anlattım; Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrak da çıkınca arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; 'Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir'i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım bunun ismini değiştirelim' dediler."

    AK PARTİ VE MHP'DEN TEPKİ GELDİ
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'le ilgili düşündüğü kent özelindeki projelerine Cumhur İttifakı'ndan (AK Parti ve MHP) tepkiler gelmeye devam ediyor.

    Son olarak Yeşil Bayrak konusuna tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, sosyal medya hesbaından yaptığı açıklamada Soyer’e tepki gösterdi.

    "İZMİRLİLER İZİN VERMEYECEKTİR"
    Sürekli açıklamasında, “Soyer; ‘İzmir Bayrağı’ ve ‘İzmir Parası’ projeleriyle yine gündeme damgasını vurdu! Tartışma yaratacağını bilerek bunları söylemesi; ya bir akıl tutulmasını işaret ediyor ya da art niyet!İzmir,kurtuluş ve kuruluşun şehridir,ay yıldızlı bayrağımıza ayak bastırmayanların şehridir! İzmir’in vatanseverliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu! Soyer; açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayalleri kursa da, önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir!” dedi.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, “Meğer İzmir’e bir belediye başkanı değil bir terör sevici, bir ayrıştırmacı, bir eyalet sistemi sevdalısı seçilmiş! Hendek olaylarına destek verdi, belediyeyi terörle iltisaklı kişilerle doldurdu, 9 Eylül gibi önemli bir günü yok sayıp İzmirliler Günü adı altında yeni icatlar çıkardı yetmedi şimdi de İzmir parası ve İzmir bayrağı uydurdu! Tunç Soyer Artık haddini fazlasıyla aşmaya başladın! Bu popülist, ayrıştırmacı ve teröre el uzatan tavrını bir köşeye bırak! Senin içinde yaşadığın iğrenç fantezilerini tüm İzmir’e yaşatmaya hakkın yok! Artık bu fikirlerden sıyrıl ve şehrin sakinlerine hizmet et” şeklinde konuştu.

    "İZMİR'İN BİR BELEDİYE BAŞKANI YOK!"
    MHP MYK üyesi ve İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaolu yaptığı açıklamada “İzmir Sancağı; bölücülerin bile selam durduğu, uğruna binlerce şehit verilen semalarımızdan ebediyyen inmeyecek olan, Ay Yıldızlı Albayraktır. Atalarımız Yunan’ı denize süpürürken başka bayrağa selam çakanlara duyurulur! İzmir’in bir bayrağı, parası, toprağı şanı ve şerefi var ama bir belediye başkanı yok! O Başkan ki; hayalini kurduğu bayrak 9 Eylül’de bir daha hiç dalgalanmamak üzere inmiştir!” dedi.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum