Sağlıkçıların anıtı dikilmeli

    “Salgını önlemek için canları pahasına çalışan sağlık personelinin, özverisini sembolize edecek anıtlar yapılmalı” diyen Zorlu, bu önerisini sunmak için, 20 kentin belediye başkanına yazı gönderdi.

    Sağlıkçıların anıtı dikilmeli
    02 Haziran 2020 - 16:23
    Koronavirüs pandemisiyle savaşta en ön safta yer alan sağlık çalışanlarının gösterdiği özveri, toplumun her kesiminde takdirle karşılanırken, deneyimli iş insanı Kemal Zorlu, bu çabanın nesiller boyu unutulmaması için bir öneri sundu.
    Zorlu, dünyanın üzerine kabus gibi çözen salgını önlemek için kendilerinin ve ailelerinin sağlığını riske atarak gece gündüz mücadele eden sağlık çalışanlarının bu özverisinin, anıtlaştırılması gerektiğini söyledi.

    BELEDİYE BAŞKANLARINA YAZI YAZDI
    Bu önerisini sunmak için salgından en çok etkilenen kentlerin belediye başkanlarına yazı yazan Zorlu, anlamlı önerisini şu ifadelerle dile getirdi:
    “Türkiye’de salgının patlak verdiği 11 Mart’tan bu yana 1 milyon 61 bin 635 sağlık çalışanı, büyük risk altında, günlerce evlerinden uzak kalarak ve hayatlarını hiçe sayarak görev yapıyor. Bu süreçte 4 bine yakın sağlık çalışanının enfekte olması, karşı karşıya oldukları riski ortaya koyuyor. Salgına karşı aşı ve ilaç üretme adına yapılan çalışmalarda gösterilen çabaya şükran duymamamız münkün değil. Bugüne kadar evde kalarak onlara yardımcı olmaya çalışan bizlerin, balkonlardan yaptığımız alkışlı destek, sağlık çalışanlarına özel bazı sosyal uygulamalar ve jestler, hak ettikleri motivasyonu arttırmış, ancak yeterli olmamıştır. Çünkü onların gösterdiği özverinin kalıcı, anlamlı bir karşılığı olmalıdır. Bunun içindir ki, sağlık çalışanlarımızın özverisini sembolize edecek ve bu çabayı sonsuza taşıyacak anıtlar yapılmalı. Sağlık çalışanlarımızı onore etme adına yapılacak bu anıtlar, halkımıza da korona virüs günlerini unutturmayacak, sağlık adına gerekli girşimlerin yapılmasını sağlayacaktır. “

    ANLAMINA PAHA BİÇİLEMEZ
    Zorlu, önerisini sunarken belediye başkanlarına; “Sizlerin girişimi ve katkılarınızla hayata geçirilmesi mümkün olan bu jest, toplum tarafından da takdir ve mutlulukla karşılanacaktır” diye seslendi. Ayrıca, yapılmasını önerdiği anıtların, maliyetinin çok büyük olmamasına karşın, taşıyacağı anlamın, rakamlarla ölçülmeyecek kadar büyük olduğunun altını çizdi.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum