Ölüdeniz'de jeotermal kuyusu açma izni alan işadamının ortağı bakın kimmiş!

    Fethiye'de Ölüdeniz çevresine 6 jeotermal kuyu açması ruhsatı verilen şirketin sahibi Abdülvahap Çelik'le ilgili yeni bilgi. İşadamı Çelik, CHP’li Belediye Başkanı ile ortak çıktı.

    Ölüdeniz'de jeotermal kuyusu açma izni alan işadamının ortağı bakın kimmiş!
    03 Mayıs 2020 - 00:46 - Güncelleme: 03 Mayıs 2020 - 01:00
     
     
    Muğla’nın Fethiye ilçesinde, Arkeolojik SİT ve 1'inci Derece Doğal SİT alanı içerisinde yer alan Ölüdeniz Plajı Lagünü'nde iki, Kayaköy Mahallesi Soğuksu Plajı mevkiinde bir tane, Delikliburun/Gemiler Sahili içerisinde bir tane ve Darboğaz Plajı kuzeyindeki Oyukbaşı Tepesi mevkiinde iki tane olmak üzere her biri en az 10 bin metrekarelik alanı kaplayan 6 adet jeotermal sondaj kuyusu açılması için Samsunlu işadamı Abdulvahap Çelik’e izin ve ruhsat verilmişti. Çevrecilerin ve hatta CHP’lilerin büyük tepki gösterdiği tartışmalı işadamı Çelik’le ilgili dün mansetturkiye.com’da önemli bilgiler yer almıştı.



    Samsun'da yaptığı AVM'nin kaçak olduğu, ruhsatı mahkemece iptal edildiği öne sürülen Abdülvahap ayrıca işadamı hakkında rüşvet vermekten dava açılarak ceza yediği iddiaları ortaya atılmıştı. Samsun'da aylarca tartışılan bir işadamı olan Çelik, bir gazeteye yaptığı açıklamada "Bu kente yatırım yaptığıma pişman oldum" demişti.
    Abdülvahap Çelik'le ilgili sızan mahkeme kararında, "Sanık Abdulvahap Çelik'in rüşvet verme suçunu işlediği anlaşılmakla, 5237 sayılı TCK'nın 7/2. maddesi gereğince takdiren 4 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına" denildiği bilgisi yer almıştı.



    İşte bölgede jeotermal kuyusu izni verilmesine en büyük tepki Fethiye Ekolojik Yaşam Derneği’nden gelmiş, tüm kamuoyuna bu durumun yanlışlığını duyurmuştu. Ardondan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Fethiye Belediye Başkanı CHP’li Alim Karaca ve bir grup vatandaş, Kayaköy Ören Yeri önünde toplanmış, tepkilerini dile getirmişti. Sondaj kuyusu için arama izni istenen yerlerin tarihi ve kültürel değer olduğunu dile getiren Alban, "Göz bebeğimiz gibi koruduğumuz Ölüdeniz'de de bu sondaj kuyularından var. Kayaköy, Soğuksu Plajı, Gemiler Plajı bu projenin içerisinde. Biz bedenimizi ve çevremizi karantinaya aldık. Beynimizi, dilimizi karantinaya almadık. Hiçbir zaman susmayacağız. Muğla sahipsiz değil" diye konuşmuştu.





    İşte tepki gösterilen olayın başkahramanı olan işadamı Abdülvahap Çelik’in Samsun’un Atakum ilçesinde inşaatı tamamlanan City Mall isimli alışveriş merkezinin arazisine Atakum Belediye Başkanı CHP’li Cemil Deveci ile ortak olduğu ortaya çıktı.



    Başkan Deveci’nin, müteahhit işadamı Abdulvahap Çelik’in aynı zamanda  avukatı olduğu da belirlendi. Başkan seçildikten sonra, avukatlığı eşi Gülay Deveci’ye devreden Cemil Deveci’nin, kaçak olan AVM inşaatını da bir türlü yıkmadığı öne sürüldü. Ardından da bu inşaatın imar affından yararlandığı dile getirildi.



    Ayrıca işadamı Çelik’in AVM için kurduğu şirkete Başkan Deveci’nin eşi Gülay Deveci’nin de ortak olduğu kayıtlarda görüldü.
     

    YORUMLAR

    • 0 Yorum