Neslican'a anıt mezar

    Haluk Levent, geçtiğimiz sene kanserden yaşamını yitiren Neslican Tay verdiği anıt mezar sözünü tuttu. Genç kızın hazırlanan anıt heykel, Rize'yi gören tepedeki mezarının üzerine yerleştirildi.

    Neslican'a anıt mezar
    20 Eylül 2020 - 13:31 - Güncelleme: 20 Eylül 2020 - 13:57

    Türkiye’nin, kansere karşı verdiği mücadeleyle tanıdığı 20 yaşındaki Neslican Tay, geçtiğimiz sene tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. AHBAP Derneği’nin kurucusu Haluk Levent ise Tay için verdiği anıt mezar sözünü tuttu.
    Kanserle verdiği güçlü mücadele ile tanınan Neslican’ın ölümünün ardından sanatçı Haluk Levent’in Bandırma konserini iptal edemediğini ve bu konserin geliriyle bir anıt mezar yaptıracağını açıklamasının ardından devreye Marmara Belediye Başkanı Süleyman Aksoy girdi. Marmara Belediye Başkanı Aksoy, “Vefatından büyük üzüntü duyduğumuz kanserle mücadelesinde tüm Türkiye’ye örnek olan Neslican kızımızın anıt mezar yapımını Marmara mermeri kullanılarak yapmak istediğimizi sanatçımıza ilettik. Ardında da anıt mezar yapım işinde gönüllü olan heykeltıraş Hakan-Özlem Şengönül ile birlikte çalışmaları tamamladık." dedi.

    Yaptığı yardımlarla adından söz ettiren ve Neslican Tay’ın zor günlerinde yanında olan Haluk Levent, Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımda şunları yazdı:

    O bizim Ahbabımızdı.
    O kanserli hastaların umut ışığıydı. Onu kaybettiğimizde ona anıt mezar yaptırma sözü vermiştim. Heykeltraşlar Hakan-Özlem Şengönül anıt mezarı hazırladı
    @suleymanaksoy_1 taşları, @yucelyilmazyyulaşımını sağladı.
    Ve Rizedeyiz.
    Saygıyla.

    Levent ayrıca, “Neslican Tay için anıt mezar sözümüz vardı. Anıt Mezar yapıldı. Marmara Adalar Belediye Başkanı sayın Süleyman Aksoy, heykeltraşlarımız Hakan – Özlem Şengönül ve Neslican’ın ailesi ile birlikte Rize’deyiz” diyerek Neslican Tay'ın anıt mezarından görüntüleri paylaştı.
     

    NESLİCAN TAY KAÇ YAŞINDAYDI, NE KANSERİYDİ?

    Neslican Tay 1998 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay Bahçeşehir Üniversitesi'nde Psikoloji eğitimi görüyordu.

    2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine "Demir Kadın" diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var. Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana rol model oldu. Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördünce kez yakalandığı kanserle savaştı.

    Neslican Tay geçtiğimiz yıl 20 Eylül 2019 tarihinde vefat etmişti. 

    YORUMLAR

    • 0 Yorum