Meclis üyesi için çok ağır suçlamalar! Kaldırıma otel yapmış

    Çeşme'de otel ruhsatı aldığı arsaya rezidans yapmakla suçlandığı için İmar Komisyonu'ndan istifa eden CHP'li Belediye Meclis Üyesi Aybars Yıldırım kendi inşaatını yasadışı yapmakla kalmamış.

    Meclis üyesi için çok ağır suçlamalar! Kaldırıma otel yapmış
    28 Aralık 2019 - 17:27 - Güncelleme: 28 Aralık 2019 - 17:28

    hasanozelhaber-007.jpg

    İzmir'in Çeşme ilçesinde iki dönemdir belediye meclis üyeliği ve imar komisyonu üyeliği yapan CHP'li Aybars Yıldırım hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Otel yapmak için ruhsat aldığı arsaya 29 daire yaptığı belirtilerek CİMER'e şikayet edilen Yıldırım, partisinde de rahatsızlık yaratınca üyesi olduğu İmar Komisyonu'ndan istifa etti. Bunun yeterli olmadığı meclis üyeliğinden de istifa etmesi gerektiği belirtilen Yıldırım bu konuda adım atmazken, kamuoyundan gelen baskılar sonuçsuz kaldı. Öte yandan partisinin de Yıldırım ile ilgili disiplin soruşturması başlatıp başlatmadığı merak konusu oldu.
    Menemen eski Belediye Başkanı Kadir Yıldırım'ın oğlu olan Yıldırım'ın Çeşme'de CHP eski Meclis Üyesi Alkın Özdil ile 1994 yılında kurduğu mimarlık şirketinin aldığı işler de CİMER'e ihbar edildi. Mimarlık firmasının internet sitesinde yaptığı işler sıralanırken bunların bir bölümünün yapımında yasaların çiğnendiği öne sürüldü. Aybars Yıldırım ve ortağının yaptığı bir otelin de de Anayasa'ya aykırı yapıldığı, Kıyı Kenar Kanunu'na uyulmadığı dile getirildi. Hatta bu otelin kaldırım işgal ettiği de iddia edildi.
    Yine Ovacık'ta yapılan bir inşaatı emsalin 5 katı yaptığı dilekçede yer aldı. Bu nedenle Yıldırım ve ortağı Özdil'e ait firmanın yaptığı tüm inşaatların mercek altına alınması, işlenen suç varsa yetkili kurumların harekete geçmesi, bunlara göz yumanlar hakkında da işlem yapılması talep edildi.

    eritreneler.jpgeritreneler2.jpgGenel Başkanlığını Başak Yasemin Kumaş'ın yaptığı Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği'nin CİMER'e verdiği 8 Aralık 2019 ve 26 Aralık 2019 tarihli dilekçelerde şunlar yazıldı:

    "8.12. 2019
    Cumhurbaşkanlığı Makamına,
    İzmir ili Çeşme İlçesi Meclis Üyesi Sayın Aybars Yıldırım'ın, turizm imarını kullanarak 6 kat apartman ve 29 daire üretip satışa sunduğu ve usule aykırı inşaat yaptığı, bu konuda basın vesilesi ile özür dilediği haberlerinden sonra, derneğimize çok sayıda şikayet gönderilmektedir.
    Aybars Yıldırım'ın Eritre Mimarlık isimli bir firma sahibi ve ortağı olduğu, bu firmanın üstlendiği inşaatların, ruhsat, izin ve onaylarının, imarına uygunluğunun denetimden geçmesi istenmektedir.
    Sayın meclis üyesinin makamını ve siyasi otoritesini kullanarak izin, onay kolayladığı sağladığı, olmayacak yerlerde olmayacak emsal fazlası inşaatlarda katkısı olduğu, hakkındaki ihbarlar incelenmelidir.
    Ovacık 196 ada 4 parselde emsalin 5 kat fazlası inşaat yaptıkları, benzer durumlarda, 15 Haziran - 15 Eylül inşaat yasağı esnasında durdurulma, emsal fazlasında şikayet görmeleri durumunda zabıta denetimi gibi engelleri kaldırdıkları şeklinde ihbarlar yapılmaktadır.
    Seçilmiş kimseler belediye çalışanları ile makam ve yetkilerini kendi işleri için ayrıcalığa dönüştürmesi, çıkar ve rant konusu olması toplumumuzda büyük rahatsızlığa yol açmıştır.
    Aybars Yıldırım'ın son 6 yıllık ticari faaliyetleri ve inşaatlarının imar, usulüne ve emsaline uygun olup olmadığının incelenmesi istenmektedir.
    Saygılarımızla.
    ....

    23716661.jpg"26.12.2019
    Cumhurbaşkanlığı Makamına,
    Geçtiğimiz günlerde Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi Sayın Aybars Yıldırım, her ne kadar imar kirliliğine yol açtığı için "hatalıyım" şeklinde basın açıklamasında bulundu ise de, hakkındaki şikayetler devam etmektedir.
    Kendisinin sahibi ve ortağı olduğu, ERİTRE MİMARLIK internet adresinin incelenmesi istenmektedir.
    info@eritremimarlık.com.tr internet sitesinde YAPTIĞIMIZ BİNALAR bölümünde görselleri yayınlanan hemen tüm binaların usulüne aykırı yapıldığı iddia edilmektedir.
    Bu binalardan 16 Eylül Mahallesi 3053 Sokak Tekke Koyu girişindeki PASİFİK OTEL açıkça, 1980 Anayasası ile yürürlüğe giren KIYI İHLALİ İLE yasasına aykırı inşa edilmiş olduğu, kaldırımı işgal ettiği anlaşılmaktadır.
    İmar komisyonlarında, mecliste, encümende görev almış kimselerin, makam ve nüfuslarını, imar kirliliğine vesile olmak üzere kullanmakta oldukları, belediye çalışanları ile birlikte, olmayacak izin, onay, ruhsat, imarına aykırı, ruhsatına aykırı, bölge emsaline aykırı yapılar inşa ettikleri, imar kirliliğini bizzat kendileri yarattıkları hakkında şikayetler devam etmektedir.
    Eritre Mimarlık'ın, belediyemiz imar ve fen işlerinde kayıtlı, Çeşme'de inşa ettiği ve ruhsat aldığı tüm yapıların denetimden geçmesi talep edilmektedir. Saygılarımızla
    Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği
    ilgi ve Gereği için
    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
    İç İşleri Bakanlığı- Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü
    İzmir Valiliği
    İzmir Büyükşehir İmar Denetim Dairesi Başkanlığı

    aybarsev.jpg6ece2169-f748-47f2-9672-d76d6bf2c8c6-001.jpg


    YORUMLAR

    • 0 Yorum