Karşıyaka

    Mavişehir'de satılan deniz burası!

    Karşıyaka Mavişehir’de spor ve rekreasyon alanları, değerinin çok üstünde, 100 milyon liraya satıldı. Satılan arsalardan bir bölümünün deniz içinde olması tepki çekti, denizi bile sattılar yorumuna yol açtı. Satışa İzmir Şehir ve Plancıları Odası’ndan da tepki geldi.

    Mavişehir'de satılan deniz burası!
    11 Temmuz 2020 - 14:30 - Güncelleme: 11 Temmuz 2020 - 15:12

     İzmir Şehir Plancıları Odası Yönetim Kurulu'ndan Karşıyaka’da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satılan Mavişehir’deki alanlarla ilgili açıklama geldi.

    “KONUYA İZMİRLİLER SAHİP ÇIKSIN”
    Kamuya ait olan malların kamu yarına kullanılması gerektiğini belirtilen bir açıklama bulunan Yönetim Kurulu şu ifadeleri kullandı:  
    “Daha önce bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştuk. Karşıyaka maddi olarak zorlu bir süreçten geçiyor. Biz belediyenin de bu alanlara para verip almasına da karşıydık. Kamunun malı kamuda kalması gerektiğini söylemiştik. Burada hukuksuz bir satış söz konusudur. Biz bu konunun takipçisi olacağız. Karşıyaka Belediyesi daha önce de bir arsa almıştı. Oradaki fiyatlar daha makul rakamlarla alınmıştı. Bu kadarını beklemiyorduk. Artık bu konuya İzmirlinin sahip çıkması gerekiyor. Biz şehir plancılarıyız. Planlama konusunda bir değişiklik söz konusu olursa elbette ki müdahil olup, hukuki süreci başlatacağız.”

    BAŞKAN SAMİMİYETSİZ
    Öte yandan satışın olacağını Şehir Plancıları'ndan öğrenip son gün şov için müzayedenin yapıldığı salona giden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın bu davranışı, "Daha üç ay önce kendisi 'milletin a... k...cağız' diye küfreden bir müteahhide değerinin çok altında belediyenin denize sıfır kupon arazisini sattı. Ne kadar samimi olduğu buradan belli" yorumlarına neden oldu.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum