• Reklam

Manşet Türkiye'nin manşeti gündem oldu

Çok sayıda çevre davası ile adını duyuran İzmirli avukat Senih Özay, mansetturkiye.com'a röportaj veren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran hakkında suç duyurusunda bulundu.

Manşet Türkiye'nin manşeti gündem oldu
22 Temmuz 2020 - 14:42

Oyuncu Gupse Özay'ın babası olan Avukat Özay’ın suç duyurusu dilekçesinde; “Başkan Oran’ın ‘Çeşme’nin turizm projesine karşı çıkmak vatan hainliğidir ‘ demek suretiyle bu fiili ile  şahsımı-şahsımızı hedef almıştır” ifadeleri dikkat çekti.

Avukat Özay, “Başkan Oran, beni ve  benim gibi bu projenin çevre katliamı olacağını düşünen ve Danıştay  Daire Başkanlığı'na dava açanların, tepki gösterenlerin elimine edilmesi gerektiği anlam yüküyle, kendisine inanan bir halk kesimini bize karşı kışkırtmıştır” dedi.

DİLEKÇEDE NELER YAZIYOR

Avukat Senih Özay dava dilekçesinde şu görüşlere de yer verdi:
"İnşasını yararlı bir yatırım olarak savunduğunu varsaydığımız turizm alanını sağlıkları ve yaşadıkları çevre ve yapılacağı yerdeki doğal varlıklar için zararlı olacağını düşünen yöre halkı, davacılar, STK‘lar, Odalar  barolar var. Avukatlar bir araya gelip toplanarak, anayasal haklarını kullanmak suretiyle hukuki, meşru ve haklı nitelikte çeşitli protestolarda bulundular. Şikayet olunan Belediye Başkanı protesto ve toplantı gösteri yürüyüşü düzenleme suretiyle düşüncelerini dile getiren dava açan yurttaşların elimine edilmeleri gerektiğini söylemek, vatana hıyanet ile suçlamak suretiyle TCK 115. maddesindeki suçun işlenmesi için halkı suç işlemeye tahrik etmiştir. (T.C.K. 214)”

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA İDDİASI
Özay, “Şikayet olunan ayrıca, görevi gereği imzalaması gereken plan, meclis, encümen kararlarının da  bu alan ile ilgili hiçbir zarar tehlike mülahazasını kabul etmeyeceğini tam bir  bağımlılık göstereceğini de belirtmiş olmaktadır ki bu suretle de görevi kötüye kullanma suçunu da işlemiştir. Şikayet olunanın belirtilen eylemi, Anayasa’nın 10/son maddesinin 'Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır' hükmü ile yine Anayasa’nın 11. maddesinin 'Anayasa hükümleri yasama yürütme ve yargı organlarını idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır” hükmü gereği TCK'nın 257. maddesinde yazılı görevi kötüye kullanma' suçunu oluşturmaktadır” dedi.

Suç duyurusunun sonuç bölümünde de şu ifadeler yer aldı:
“Yukarıda açıklanan nedenlerle; hakkında suç duyurunda bulunulan ve şikayet olunan hakkında TCK'nın 115, 119, 214 ve 257. maddelerinde yazılı suçları oluşturan eylemi nedeniyle hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak, yargılanması için gerekli işlemlerin yapılmasını ve başvurumuz sonucu yapılacak işlem sonuçlarının tarafımıza bildirilmesini talep ederiz.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum