Malatya, 5.7'lik depremle sarsıldı

    Malatya'nın Pötürge İlçesi'nde 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Malatya, 5.7'lik depremle sarsıldı
    04 Ağustos 2020 - 12:49 - Güncelleme: 04 Ağustos 2020 - 19:45
    Malatya'nın Pütürge ilçesi'nde saat 12.37'de meydana gelen deprem çevre il ve ilçelerden de güçlü şekilde hissedildi. Doğu Anadolu Fayı üzerindeki depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 5.7 olarak açıkladı.

    Avrupa Sismoloji Merkezi'nin verilerine göre Türkiye'nin doğusunda 5,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Malatya, Adıyaman, Diyarbakır ve çevresindeki illerde de hissedildi. Depremin şiddetini Kandilli 5,7 AFAD ise 5,2 olarak ölçtü.

    PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
    Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük açıklamasında "Ekiplerimizle birlikte sahadayız, can kaybımız yok. Geçmiş depremde hasar gören ve şu anda da hasar alan binalarımız var. Kısa sürdüğü için yıkım olduğunu düşünmüyoruz, deprem 10-12 saniye kadar sürmüş olabilir. 31 Temmuz’da da 4 büyüklüğünde bir deprem olmuştu o bu kadar şiddetli değildi ama bu deprem çok şiddetliydi." dedi.

    AFAD'ın verilerine göre ise depremin merkez üssü Malatya Pütürge, depremin büyüklüğü ise 5,2 olarak ölçüldü. Deprem yeryüzüne 7 kilometre derinlikte gerçekleşti.

    Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,7 olarak belirlerken merkez üssü olarak Malatya Pütürge işaret edildi, Kandilli'ye göre deprem yeryüzüne 5 kilometre derinlikte gerçekleşti.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum