• Reklam

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi kursiyerleri mezun oldu

KONAK belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde açılan kurslar mezunlarını verdi. 7'den 77'ye mezuniyet sevinci yaşayan kursiyerler hazırladıkları sergi, konser, dans ve bale gösterileri ile hayran bıraktı.

Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi kursiyerleri mezun oldu
11 Haziran 2022 - 13:07 - Güncelleme: 11 Haziran 2022 - 13:08

Konak Belediyesi'nin Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde kasım ayında başlayan meslek, hobi ve sanat kursları, eğitim yılının tamamlanmasıyla sona erdi. Kültür merkezinde düzenlenen mezuniyet sergisi ve gösterilerine Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un yanı sıra Konak Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yasin Öztürk, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği (YKKED) İzmir Şube Başkanı Özgün Utku, Konak Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, kurs eğitmenleri ve kursiyerlerin aileleri katıldı. 7'den 77'ye her yaştan yaklaşık 2 bin kursiyerin mezuniyetinin kutlandığı programda "Fotoğraf, ahşap yakma, seramik, çocuk ve yetişkin resim sergileri açıldı. Sergilerde toplam 250 esere yer verildi. Dans, bale gösterileri ve müzik dinletileri ile renklenen etkinlikler şenlik havası estirdi.  Kültür Merkezi'nde bale kursunu tamamlayan minik balerinler, gösterileriyle hayran bırakırken piyano ve gitar kursiyerleri ile Şef Ferda Yılmaz'ın yönetiminde bu yıl kurulan Konak Belediyesi Çocuk Korosu dinleyenlerden uzun süre alkış aldı.

'KÜLTÜR VE SANATIN OLDUĞU HER YERDE BİZ DE VARIZ'

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, birbirinden güzel eserlere emek verdiğini belirttiği kursiyerleri ve eğitmenlerini kutlayıp, "Kültür ve sanata çok değer verilen bir ilçede yaşıyoruz. Biz de çalışma arkadaşlarımızla birlikte, kültürün, sanatın, sosyal yaşamın olduğu her noktada varız ve olmaya devam edeceğiz. Bizim tek vazgeçmediğimiz konu Atatürk ilke ve inkılapları ve Cumhuriyetimiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

KONAK'A YENİ SANAT MERKEZİ

Başkan Batur, Basmane'de hizmete girecek yeni bir sanat merkezi oluşturduklarını ve bu ay içerisinde açılışını gerçekleştireceklerini belirtip, "Bir yandan kurslarımız sürerken bir yandan da sanat ve kültür alt yapımızı güçlendirmek için çalışma yapıyoruz. Basmane'de restore ettiğimiz bir binamızı 'Sanathane' ismi altında kültür ve sanat faaliyetlerinin emrine verdik. Ayrıca bu binamızın bahçesine nostaljik bir açık hava sineması yaptık" diye konuştu. (DHA)


YORUMLAR

  • 0 Yorum