Karşıyaka operasyonunun ayrıntıları belli oldu

    Bu sabah Karşıyaka'da yapılan ve Alaybey'de yaşayanların an be an şahit olduğu operasyonun ayrıntıları belli oldu. İzmir Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma sonrası polisin yaptığı şafak operasyonunda iki kardeşin yöneticiliğini yaptığı uyuşturucu çetesine baskın yapıldı.

    Karşıyaka operasyonunun ayrıntıları belli oldu
    26 Haziran 2020 - 12:09 - Güncelleme: 27 Haziran 2020 - 10:40
    İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ekipleri ve helikopter destekli yapılan uyuşturucu çetesi baskınında 96 şüpheliden 74'ü yakalandı.
    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili yaptığı detaylı açıklama şöyle:

    Yöneticiliğini şüpheliler Nihat Alabay ve Sedat Alabay kardeşlerin yaptığı toplam 96 şüpheli hakkında suç işlemek aracıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti suçlarına ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında;
    Elde edilen somut delillere dayalı kuvvetli suç şüphesinin tespit edilmesi üzerine şüphelilerin yakalanması ve suç delili ve konusu olabilecek materyallerin ele geçirilebilmesi amacı ile 26.06.2020 tarihinde uygulanmak üzere eş zamanlı operasyon yapılmasına karar verilmiştir
    Bu amaçla 25.06.2020 tarihinde şüphelilerden 76’sının İzmir Merkez ve ilçeleri, 11 şüphelinin ise Manisa (Turgutlu), Muğla (Marmaris), Adana, Uşak ve İstanbul illerinde olmak üzere toplam 94 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilerek, aynı şüphelilere ait tespit edilen toplam 89 adreste arama ve el koyma işlemi için mahalli Sulh Ceza Hakimliklerinden karar talebinde bulunulmuş ve talebe uygun olarak ilgili Sulh Ceza Hakimliklerince 26.06.2020 günü yapılmak üzere arama/el koyma tedbirine hükmolunmuştur. 
        
    26.06.2020 günü İcra edilen yakalama ve el koyma faaliyeti neticesinde sabah saatlerinde İzmir’de 78 adres, Adana ilinde 5 adres, İstanbul ilinde 3 adres Uşak ilinde 2 ve Manisa ilinde 1 olmak üzere toplamda 89 adrese gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde yakalama ve gözaltı çalışmaları devam etmektedir. Operasyon neticesinde farklı adreslerde olmak üzere yaklaşık olarak 15000 Gram Esrar(Scunk) maddesi, 5000 Adet EXTACY Hap, 20 Adet LYRICA, Yarım Litre AMONYAK Çözelti, Hint Keneviri, 5 Adet Silah, 177 Adet 9*19 mm Fişek, 2 Adet Sustalı Bıçak, 1 Adet Pompalı Tüfek ve bu tüfeğe ait fişekler ile birlikte uyuşturucu madde ticaretinde elde edildiği düşünülen yaklaşık olarak 30000 TL para ele geçirilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

    YORUMLAR

    • 0 Yorum