İZSU'da 'haraç' belgesi

    İZSU’da G.B ve A.B’nin yaptığı ihbarlarla ortaya çıkan, bazı yönetici ve personelin karıştığı usulsüzlükler yeni boyutlar kazanıyor. Bir Genel Müdür Yardımcısının getir götür işlerini yapan Hakan A. personelin, kurumdan iş alan müteahhit firmayı adeta haraca bağladığı belirtildi.

    İZSU'da 'haraç' belgesi
    05 Mayıs 2020 - 13:48 - Güncelleme: 05 Mayıs 2020 - 14:02

    İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğüne bağlı Kanalizasyon Dairesi Başkanlığında organize işlerin belgeleri birer birer ortaya çıkıyor.

    İZSU’DA ARAÇ SALTANATININ BELGESİ
    Büro personeli olarak görev yapan ve şu anda İZSU’da bir Genel Müdür yardımcısının işlerine baktığı iddia edilen Hakan A'nın usulsüz işlerinin belgesi bulundu. Hakan A'nın kendi kullandığı 35 AY 8052 plakalı aracını yüklenici firma olan VF Organizasyon'a kiralanmış gibi gösterdiği bunun karşılığında da firma sahibi Zülfü Özel’den para tahsil ettiği belirlendi.

    ÖZEL ARACINI KİRALANMIŞ GİBİ GÖSTERMİŞ
    35 AY 8052 plakalı aracın; İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'nda İhaleli İşler kapsamında yüklenici firmaya kiralanmış gibi gösterildiği, ancak aracın Daire Başkanlığı'nın işlerinde kullanılması gerekirken kullanılmadığı öğrenildi. Bu aracın Hakan A. tarafından kendisi tarafından özel aracı olarak kullanıldığı kaydedildi.



    BİR AİLEYE 4 MAAŞ
    Büro personeli Hakan A’nın deşifre olmamak için araçlarını farklı kişiler veya yakınları üzerine gösterdiği, kendi kullandığı 35 AY 8052 plakalı aracın da kardeşi O. A. adına kayıtlı olduğu iddia edildi. Bununla da yetinmeyen Hakan A'nın annesi R.A. adına kayıtlı 35 AEK 898 plakalı aracı da İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı'nda kullanılmak üzere yüklenici firmaya kiraladığı ve ilgili araçta da babası İsmail A’nın şoför olarak çalıştığı kaydedildi.

    KURUMU ZARARA UĞRATTILAR
    İlgili personelin görev ve yetkilerini kötüye kullanarak yıllardır bu şekilde menfaat sağladıkları, kiralanmış gibi gösterilen ama çalıştırılmayan araçlar ile kurumu zarara uğratarak, hem İZSU, hem de yüklenici firmalardan aldıkları paralarla zenginliklerine zenginlik kattıkları iddia edildi.

    YILLARDIR DEVAM EDEN HAKSIZ KAZANÇ ZİNCİRİ
    İZSU’da bazı yöneticiler ve personelin yıllardır bu şekilde haksız kazanç ve menfaat sağladıkları, kurumun itibarını zedeleyerek zarara uğrattıkları öne sürüldü. Bir saadet zincirine dönüşen olayların yıllar içinde organize bir şebekeye dönüştüğü ve bu kişilerin haksız bir zenginleşme elde ettikleri kaydedildi.
    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha önce verdiği demeçte, soruşturmanın sürdüğünü, bu konuda konuşmasının doğru olmayacağını dile getirmişti.(Kaynak: Egelobisi)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum