İzmirli ressamlardan sanal resim sergisi

    Resim Cenneti adlı gruba bağlı İzmirli 70 ressam, sosyal medyada sanat galerisi kurup, sanal sergi açtı.

    İzmirli ressamlardan sanal resim sergisi
    28 Mayıs 2020 - 23:17 - Güncelleme: 28 Mayıs 2020 - 23:26

    Evlerinden çıkmayan, takipçilerini de 'Evde Kal' sloganıyla uyaran sanatçılar, 2020 yılı içinde sergilemek üzere tamamen ev ortamında 3d olarak tasarladıkları sanat çalışmalarını sosyal medya hesaplarında, kendilerine ait internet sitelerinde sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
    Sanatçı Halil Sezgin, "2020 yılı mayıs içerisine bir organizasyon planlıyordum, virüs nedeni ile planı gerçekleştiremedim. Kronik rahatsızlığımdan dolayı evden de çıkamıyordum. Neden sergimizi sanal yapmayalım fikrini hayata geçirdim. Sergimize birbirinden değerli yerli yabancı 70 ressam 140 eser ile katıldı. Sosyal medya üzerinden canlı bir açılış gerçekleştirdik. Her zamankinin aksine mavi bir kurdele kestik. (Mavi gökyüzü ve mavi denize hasret) katılımcı olan ve destek olan herkese teşekkür ederim" dedi.
     

    Koronavirüs salgını nedeniyle kültür-sanat etkinliklerine ara verip atölyelerine ve okullara ve eğitim merkezlerine gidemeyen, kendilerini evlerinde izole eden sanatçılar, iptal ettikleri sergiler yerine sanat eserlerini sosyal medyada ve kendilerine ait sitede www.resimcenneti.com/sanalsergi.html sanatseverler için paylaştı. 


    YORUMLAR

    • 0 Yorum