İzmir Sağlık-Sen'de neler oluyor?

    Gazeteci Taner Özgür, bazı haber sitelerinde Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şubesi yönetimiyle ilgili, ağır iddia ve suçlamalar içeren bir yazı kaleme aldı. Sendika Başkanı Özgür Yıldırım'ın marjinal yapılanma içinde olduğunu duyurdu.

    İzmir Sağlık-Sen'de neler oluyor?
    07 Ağustos 2020 - 15:39 - Güncelleme: 07 Ağustos 2020 - 16:07

    Televizyonda programlar da yapan Taner Özgür; son dönemde İzmir'de yapılan yönetici atamalarıyla ilgili siyasileri ve sağlık yöneticilerine savaş açan, istediği isimler atanmadığı için yeni iş başına gelen başhekim, başhemşire ve müdürleri töhmet altında bırakan açıklamalar yapan Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım'la ilgili bazı belgeler ortaya koydu. Gazeteci Özgür, kaleme aldığı yazıda Başkan Yıldırım'ın derin bir yapı kurduğunu, sendika parasını marjinal örgütlere harcadığını öne sürdü.
    İşte İzmir sağlık camiasında ses getiren o yazının tam metni:

    Tüm dünya ve ülkemiz coronavirüs salgını ile mücadele etmeyi tüm hızı ile sürdürmeye devam ederken sağlığın önemli kuruluşlarından biri olan Sağlık Sen İzmir 1 nolu şube başkanı ve yönetim kurulu üyeleri derin bir yapı kurarak devletin imkanlarını marjinal sol örgütler için harcamaya devam ediyor.

    Ülkemiz ve dünya coronavirüs salgını ile mücadele ederken Sağlık gibi şuan hayatımızda her şeyin en başı olan önemli birimin başına Gezi Parkı eylemlerinde HDP ve EMEP yanlısı tutum çizen Kesk’e bağlı SES sendikası üyesi iken nasıl oluyor da Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen gibi manevi ilkeli ve erdem anlayışına sahip ülkesini milletini seven, milletimizle aynı değerleri buluşturan bir sendikanın başına başkan olarak getiriliyor?

    İzmir’de binlerce üyesi bulunan bu önemli sendikaya aylık binlerce lira gelirken bu gelen paraların üyelere harcanması gerekirken Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube başkanı bu gelen paraları nerelere harcadığı da merak konusu.

    Etnik köken ayrımcılığı yapan başkan, HDP sempatizanlarını, devlet, millet düşmanlarını, bölücü örgüt mensup yanlısı kişilere ayrımcılık yaparak bu kişilere her ortamda destek, bu görüşte olamayan kişilere de köstek olmaktadır. Kendi zihniyeti ve ideolojisinde olan kişilere hastaneler arası tayin, atama, geçiçi görev, hastanelerde bu kökenli kişileri iyi birimlerde çalıştırma gibi ayrımcılık yaptığı da bilinen en önemli gerçeklerden biridir.

    Sendikanın başkanlığına getirilen Yıldırım birçok hastaneye de başhekim ve müdür atamalarından siyasetten de destek alarak HDP sempatizanı, kürt milliyetçiliği, devlet düşmanlığı yapan kişileri hastanelerin başına getirmiş ve yapılanmasını bu şekilde yaparak sağlık sistemini ele geçirmeye çalışmaktadır.

    Özgür Yıldırm ve ekibi seçimi kazanmıştı.

    Bütün bunlar olurken sendikanın yönetim kurulunda ise şu isimler bulunmaktadır.

    Mustafa Demir; Cihan Bektaş; Murat Torun (Göğüs Hastalıkları Hastanesi) Mehmet Alper – Eski Yönetim Kurulu Üyesi

    Herkes gibi biz de soruyoruz……

    1. Gezi parkı eylemlerinde hdp ve emep yanlısı tutum çizen Yıldırım eski ses sendikası yöneticisi iken nasıl oldu da Sağlık sen izmir 1 nolu şube başkanı oldu?

    2. Sendikaya aylık gelen paraları nerelerde harcamaktadır?

    3. Kendi zihniyeti ve ideolojisinde olan kişilere hastaneler arası tayin, atama, geçiçi görev, hastanelerde bu kökenli kişileri iyi birimlerde çalıştırma gibi ayrımcılık faaliyetlerini ne şekilde gerçekleştirmektedir?

    4. Gezi parkı eylemlerinde yargılanması varken zaman aşımı diye dosyası ertelenen Özgür Yıldırım il sağlık müdürü ile neden uğraşmaya devam etmektedir?

    5. Kendi zihniyetinden olmayan kişileri tehdit, iftira ve karalama kampanyaları başlatarak aynı düşüncede olmayan milliyetçi ve muhafazakar kişileri sağlık kurumlarının başından atmaya çalışmakla ne elde etmektedir?

    Belgeleri ile ortaya koyduğumuz haber içeriğinde Özgür Yıldırım ve ekibinin hakkında tutanaklar yer almaktadır.

    Sağlık Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, daha önce Sağlık Bakanı tarafından görevden alınan İzmir eski İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur'a sahip çıkmıştı.
    Hakkında soruşturma olmasına karşın Salnur'u savunan Yıldırım hakkında ortaya atılan bazı iddiaların da sendika genel merkezine ve savcılığa aktarıldığı kulislerde konuşulmaya başlandı. İhbarlar üzerine istihbari çalışmaların sürdüğü de gelen bilgiler arasında yer aldı.
    Pandemi döneminde sağlık çalışanlarının huzurlu çalışması için yönetimle adımlar atması beklenen Özgür Yıldırım'ın kavgacı ve saldırgan tutum takındığı konuşulurken bu durum sendika içinde de huzursuzluğa yol açtı. Bazı sendika üyelerinin genel merkeze dilekçe gönderdiği de belirtildi.


    YORUMLAR

    • 0 Yorum