İzmir'in ünlü eğitim yatırımcısı hayatını kaybetti

    İzmir'de üç önemli okulun sahipliğini yapan, Keremoğlu İnşaat'ın sahibi tanınmış işadamı Cemil Eraslan yaşamını yitirdi.

    İzmir'in ünlü eğitim yatırımcısı hayatını kaybetti
    23 Ocak 2022 - 13:39
    Özel Ege Lisesi, Özel Çakabey Okulları, Özel Eraslan Eğitim Kurumları, Özel Behiye Hanım Anaokulu ve Çakabey Mavişehir Anaokulu'nun bir dönem sahipliğini yapan, daha sonra bu eğitim kurumlarını oğulları ve torunlarına devreden tanınmış işadamı Cemil Eraslan 78 yaşında yaşama veda etti.
    Ağrı'nın bir köyünde dünyaya gelen, 25 yıla yakın devlet memurluğu yaptıktan sonra kurduğu inşaat şirketiyle İzmir'de de bazı projelere imza atan Eraslan, ardından Özel Ege Lisesi'ni satın aldı. Bu eğitim kurumuna yeni okullar katan Cemil Eraslan, 2016 yılında işlerini çocukları ve torunlarına devretti.
    Vefatı yakınları ve eğitim camiasında üzüntü yaratan eski Köyişleri Toprak Su Bölge Müdürü, Karşıyakalılar Derneği üyesi Eraslan, İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde kılınan namazın ardından toprağa verildi.

    Özel Ege Lisesi şu tazizeyi yayınladı:
    Acı Kaybımız
    Özel Ege Lisesi Kurucu Temsilcisi ve IMS Polymers Yönetim Kurulu Başkanı Yansı Eraslan’ın babası,
    Özel Ege Lisesi İdari ve Mali İşler Direktörü ve IMS Polymers Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ebru Eraslan’ın kayınpederi,
    Özel Ege Lisesi Onursal Başkanı, Eraslan Vakfı Eski Yönetim Kurulu Başkanı, Keremoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Eraslan’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
    Cenazesi, 20 Ocak 2022 Perşembe günü (bugün) ikindi namazına müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camiinden kaldırılacaktır.
    Merhuma Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

    Eraslan Okullarının paylaşımı da şöyle:
    Eraslan Okulumuzun Kurucusu; Kurucu Temsilcimiz Egem Eraslan ve Genel Müdürümüz Kerem Eraslan’ın değerli büyükbabaları, Sayın Cemil Eraslan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.
    Eraslan Ailesi ile yolu kesişen herkese değerli katkıları olan Sayın Cemil Eraslan’a Allah’tan rahmet; yakınlarına ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
    Değerli Kurucumuz Cemil Eraslan;
    Hakkaniyet ve çalışkanlık ilkelerin, Eraslan kültüründe yaşam bulmaya devam edecektir.
    Huzurla uyu! Sonsuz saygılarımızla...

    KENDİ ANLATIMIYLA ÖZGEÇMİŞİ

    Eraslan, 2016'da Özel Ege Lisesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı oğlu Yansı Eraslan'a devrederken kendini şöyle anlatmıştı:
    "1944 yılında Ağrı’nın Yolugüzel köyünde doğdum. İlkokul 1., 2., 3. ve 4. sınıfı hiç hatırlamıyorum. Çünkü o zamana dek evde çalışan 17 kişi beni sırtlarında okula götürürlerdi. Aslan Coşkun adlı öğretmenim de çoğu kez beni sırtında eve getirirdi. Dört duvardan ibaret tek bir derslik vardı. Birinci sınıftan beşinci sınıfa kadar herkes o derslikte bir arada otururdu. İlkokulu bitirdiğimde 7 yaşındaydım. Babam beni ortaokula yazdırmak istediğinde nüfus cüzdanıma bakıp ‘Bu çocuk daha 7 yaşında, kaydedemeyiz.’ dediler ‘Mahkemeye gidip yaşını büyüteceksiniz.’dediler. 2 tanıkla yaşımı büyüttüler, geldik okula kaydolduk. Sonra ortaokul, lise, üniversite bittiğinde Aslan Coşkun Hocamın o dört duvardan ibaret sınıftaki durumu gözümün önündeydi. Devlet memurluğunda 24,5 yılım geçti. Ardından inşaat işlerine başladım. Biraz para kazandıktan sonra eğitim sektörüne yöneldik. Özel Ege Lisesi, Özel Çakabey Okulları, Özel Eraslan Eğitim Kurumları, Özel Behiye Hanım Anaokulu, ayrıca Çakabey’in Mavişehir’de yaptığım anaokulu var. 600 civarında çalışanımız var."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum