İzmir'de o fabrika 125 milyona satılık

    İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi, Tosunoğlu ailesine ait Mak-San isimli şirketin Kemalpaşa Organize Sanayi bölgesinde fabrika binası ve arsasını 125 milyon liradan satışa çıkardı.

    İzmir'de o fabrika 125 milyona satılık
    26 Mart 2023 - 12:49
    Temelleri 1940’lı yıllarda atılan Tosunoğlu ailesine ait makine üretimi yapan Mak-San Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi geçtiğimiz yıllarda iflas bayrağını çekince kepenk indirmişti.

    Tasfiye sürecine giren şirketten geriye kalanlar borçlarına karşılık satışa çıkarılmaya başlandı. Son olarak şirketin Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan fabrika İzmir 4. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından ihale edilme kararı alındı.

    Ulucak Mahallesi sınırları içerisinde kalan 16 bin 586 metrekare alana kurulu fabrika ve müştemilatı için 125 milyon TL bedel belirlendi. Ayrıca fabrika içerisindeki ekipmanlar da tek tek satılacak. Fabrika için son teklif verme tarihi 17 Nisan 2023 olarak belirlendi.

    İhale ilanında şu ifadeler yer aldı:
    Satışa konu Gayrimenkul/Fabrika Kemalpaşa ilçesi, Ulucak Mahallesi, Hayıtlıkır Mevkii, 1860 parselde kayıtlı 16.586,00 m2 yüzölçümlü “Fabrika Binası ve Müştemilatı” nitelikli taşınmazdır. Taşınmaz tapu kaydına göre Tasfiye Halinde Mak-San Makine Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına kayıtlıdır. Taşınmaz konum olarak Ulucak Kemalpaşa Caddesi üzerinde yer almaktadır. Kemalpaşa merkeze 5.5 km uzaklıkta olup, Kemalpaşa Organize Sanayi sınırları içerisinde yer almaktadır. Konum olarak ana yol üzerinde bir konumda olup yola cephesi olduğundan ulaşımı kolay bir konumdadır. Taşınmaz üzerinde; girişte nizamiye bölümü binası, sundurma, sosyal tesis ve idari bina, fabrika binaları ve bunlara ilave eklenti yapıları; su deposu ve su deposu eklenti oda bölümleri yer almaktadır. Taşınmazın etrafı tel örgü ile çevrili olup girişte bir demir kapı yer almaktadır. Taşınmaz üzerindeki yapılara ilişkin İzmir Valiliği Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü’nce düzenlenmiş 11.07.1986 tarihli, 2104 m2 fabrika binası ve 193,00 m2 bina olmak üzere toplam 2.297,00 m2 lik “Ruhsat ve Yapı Kullanma İzni Birlikte” evrakı bulunmaktadır. (egedesonsöz)

    YORUMLAR

    • 0 Yorum