İzmir'de 65 kapalı okul Köy Yaşam Merkezi oluyor! 22'si açıldı

    İZMİR İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kapalı köy ilkokullarının yeniden açılarak köy yaşam merkezlerine dönüştürmek için başlattığı proje kapsamında kentte 22 merkezin kurulduğunu söyledi. Bu sayının en kısa sürede 65'e yükseleceğini belirten Dr. Yentür, "Bütün imkanları seferber ederek tek bir köy okulumuzun kapalı kalmaması için canla başla yürekten çalışıyoruz" dedi.

    İzmir'de 65 kapalı okul Köy Yaşam Merkezi oluyor! 22'si açıldı
    14 Ocak 2023 - 12:54 - Güncelleme: 14 Ocak 2023 - 12:56

    Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliği ile kapalı olan köy ilkokullarının yeniden açılarak kütüphane, matematik, bilim, tasarım gibi farklı alanlarda hizmet verecek eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı köy yaşam merkezlerine dönüştüren projenin uygulaması yurt genelinde devam ediyor. Projenin kentteki uygulaması hakkında bilgi veren İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, İzmir'de 22 merkezin kurulduğunu söyleyerek, bu sayının en kısa sürede 65'e yükseleceğini belirtip, "Eldeki bütün imkanları seferber ederek tek bir köy okulumuzun kapalı kalmaması için canla başla yürekten çalışıyoruz. Proje Sayın Bakanımızın öncülüğünde 2022-2023 öğretim yılında ilk defa kapalı olan köy okullarımızın açılmasıyla başladı. Köy Yaşam Merkezi aslında hayat boyu öğrenme modelinin sahaya yansıdığı en güzel pratiği" ifadelerini kullandı.

    'MİLLİ EĞİTİM'İN HAYATA AÇILAN BİR PENCERESİ'

    Kapalı olan köy okullarının onarımını yaptıklarını dile getiren Dr. Yentür, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okul öncesi eğitim sınıfı, kütüphanesi, ilkokul sınıfları ve özellikle köydeki vatandaşlarımıza yönelik hayata dokunan bütün alanlarla ilgili halk eğitimlerimiz üzerinden kurslar açtık. İzmirimizde şu anda 22 tane köy yaşam merkezimiz var. İnşallah en kısa sürede bu sayıyı 65'e çıkarmayı planlıyoruz. İzmir'in en güneyinden en kuzeyine, Dikili'den Menemen'e, Menemen'den Kiraz'a kadar tüm ilçelerimizde vatandaşlarımıza yönelik Milli Eğitim'in hayata açılan bir penceresi olarak yaşam boyu öğrenme merkezlerini hem öğrencilerimizle hem de vatandaşlarımızla erişilebilir bir şekilde buluşturuyoruz."

    '7'DEN 70'E EĞİTİM VE ÖĞRENİM HERKES İÇİN GEÇERLİDİR'

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın en merkezdeki olan şehrin imkanlarını en ücra köylere kadar götürmesinin anlamlı bir proje olduğunu dile getiren Dr. Yentür, "Eğitimde feda edilecek tek bir ferdimiz yoktur. Bizim anlayışımızda 7'den 70'e eğitim ve öğrenim herkes için geçerlidir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Bunu da bugün burada görüyoruz. Kadınlarımız, erkeklerimiz yabancı dilden resme, sanata, müziğe, ekolojik tarıma, iyi tarım uygulamalarına, çini, aromatik bitkiler ve çok çeşitli alanlarda çok zengin bir kurs imkanımız var. Eldeki bütün imkanları seferber ederek tek bir köy okulumuzun kapalı kalmaması için canla başla yürekten çalışıyoruz" açıklamalarında bulundu.
    Öte yandan köy yaşam merkezlerinin alanda çok büyük bir yansıması olduğunu dile getiren Dr. Yentür, "O yörenin, köyün ne ihtiyacı varsa, hangi alanda yetkinlikleri ve farklılıkları varsa o alanlarda eğitim ve gelişimlerine katkı sunmak amaçlı böyle bir çalışmayı başlattık. Yıllardır kapalı olan binaları onlar için umut ışığı, bir paylaşım ve öğrenme merkezine dönüşmesi son derece anlamlı" diye konuştu. (DHA)


    YORUMLAR

    • 0 Yorum