• Reklam

İnciraltı artık tarım arazisi değil

İl Toprak Koruma Kurulu, İnciraltı planlaması için onay verdi. Bölgenin tarım arazisi olmadığı yönünde karar aldı. Kararı Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya açıkladı.

İnciraltı artık tarım arazisi değil
23 Eylül 2020 - 17:10 - Güncelleme: 23 Eylül 2020 - 17:25

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, yıllardır imar planı bekleyen İnciraltı özelinde açıklamalarda bulundu.

AK Partili Kaya bölgede yıllardır çözülemeyen imar sorunu hakkında önemli bir gelişmeyi de paylaştı. Kaya açıklamasında, "İzmir'imizin yıllardır çözülemeyen, kronik problemi haline gelmiş İnciraltı imar sorununun çözümüne yönelik çalışmalarımızda bugün önemli bir safhayı geride bıraktık. İl Toprak Koruma Kurulu, İnciraltı'nın planlanması hususunda olumlu görüş verdi" ifadelerini kullandı. 

Kaya şunları söyledi:
İzmir'imizin yıllardır çözülemeyen, kronik problemi haline gelmiş İnciraltı imar sorununun çözümüne yönelik çalışmalarımızda bugün önemli bir safhayı geride bıraktık. İl Toprak Koruma Kurulu, İnciraltı'nın planlanması hususunda olumlu görüş verdi.

Sadece İnciraltı'nı ve bölgedeki toprak sahiplerini değil, tüm İzmir'i ilgilendiren bu önemli problemin çözümü yönündeki güçlü irade hepimiz için sevindiricidir. İnciraltı'nın sağlık ve termal turizm temalı planlanmasıyla birlikte tüm kent kazanacak.

Balçova'nın CHP'li Belediye Bşk. Sn. Çalkaya'yı makamında ziyaret ettim. Burada kendisine ifade ettim ve basına da açıkladım. İnciraltı'ndaki süreç, aynı Ege Turizm Planı'nda olduğu gibi, orada nasıl Çeşme Bld. ile yürütülüyorsa burada da Balçova Bld. ile birlikte yürütülecek.

Yine aynı şekilde, İzmir Büyükşehir Belediyesi de şu anda Ege Turizm Planı'nda olduğu gibi, sürecin içerisinde olacak. Çalışmaların her safhasında görüş ve önerileri alınacak. Bunu da daha önceden oldukça net bir şekilde ifade ettik, tekrar bir kez daha ifade ediyoruz.

İzmir'imizdeki oda-borsa-meslek kuruluşları, STK'lar ve bölgedeki toprak sahipleri de sürecin içerisinde olacak. Tamamen şeffaf, siyaset üstü bir biçimde yürütüleceği sarih olan bir mesele için bu şekilde açıklama yapmak, bilgisizlikten değilse art niyettendir.

Biz tüm bu açıklamaları, siyaset üstü tuttuğumuz bu meseleyi siyasi zemine çekme çabalarını dikkate almadan yolumuza devam edeceğiz. Mesele İzmir olunca, mesele İzmirli hemşehrilerimizin menfaati söz konusu olunca, geri kalan her şey teferruattır. Bizim anlayışımız budur.

İzmirliler müsterih olsun. İnciraltı, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak, İzmir'e değer katacak biçimde planlanacaktır. Sürecin sonucunda İzmir kazanacak, kaybedenler ise bu süreci baltalamaya çalışanlar olacaktır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum