İmamoğlu'na o konuda müdahale etmem

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sekiz yıl önce CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu ve Sezgin Tanrıkulu tarafından yolsuzlukla suçlanan Can Akın Çağlar'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından genel sekreterliğe atanmasına ilişkin gelen eleştirilere yanıt verdi.

    İmamoğlu'na o konuda müdahale etmem
    10 Temmuz 2020 - 20:14

    CHP lideri, 'Bir Ülke Bir Kent’ adlı YouTube kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

    Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    "Ortada AK Parti kalmadı. Sadece Erdoğan konuşuyor. Bir kişi devletin bütün kurumlarına egemen. Hakim dinlemiyorsa görevinden alınıyor. Kendi beğendiği bir yargıcın atandığını görüyoruz. Bu tablo bizi rahatsız ediyor."

    Fatih tablosunun Türkiye'ye getirilmesi

    "Tablonun Türkiye'ye getirilmesinden mutluyum. Londra'daki İBB tarafından satın alındığını duyduğumda hepimiz mutlu olduk. Önemli bir tablo. Değeri parayla ölçülebilecek gibi değil."

    İmamoğlu'nun Can Akın Çağlar atamasına gelen eleştirilere yanıt

    "İBB'ye Yeni Genel Sekreter atanmasıyla ilgili de kim yönetecek. İmamoğlu. Yönetici kadrosuna müdahaleyi doğru bulmuyorum. Belediye Başkanı arkadaşları şunu söyledim; 'Elimi kolumu bağladılar' mazereti ile gelmeyecek. Formül bulacak. Bulamıyorsa bana soracak. Ekrem beyi eleştirenler şuna baksın. Onların 20 yıldır yapamadığını Ekrem bey 1 yılda yaptı..

    Ana kararlar Ekrem bey ve kadrosunda. Genel sekreter üzerinden yapılan tartışmaları doğru bulmuyorum; biz Ekrem Beyin geliştirdiği projelere bakmalıyız."

    "Belediye başkanı arkadaşlarıma şunu söyledim; belediyede siyaset yapacak bir kişi var o da belediye başkanıdır. Onun dışındakilerin liyakatli ve teknik kişilerden oluşması gerekiyor. Belediye başkanı bir hedef verecek, diğer kadrolar da bunu en iyi nasıl gerçekleştireceğini konuşacaklar."

    'AKP döneminde çalıştılar diye hepsini tasfiye mi edeceğiz. Yok öyle bir şey'

    "Bürokrasinin yasalara uygun çalıştığı bir ortamda hiçbir sorun yoktur. Bürokrasi siyasetin emrinde çıkar peşinde koşar ve liyakatin yerine sadakatin yerini aldığı bir düzen çıkarsa orada her şey bozulur. Biz 89'a benzer bir sendromu yaşamak istemiyoruz. Herkes son derece dikkatli davranmalı."

    YORUMLAR

    • 0 Yorum