• Reklam

Hollanda'dan yardım çığlığı

İki yıl önce oğullarına lösemi teşhisi konulan gurbetçi Rahşan-Abdullah Kör çifti, korona salgını sonrası çocuklarının tedavisinin durduğunu belirterek Türk yetkilerden yardım istedi, “Çocuğumuzu kurtarın” dedi.

Hollanda'dan yardım çığlığı
10 Mayıs 2020 - 16:58 - Güncelleme: 10 Mayıs 2020 - 17:00

Aslen Karaman’ın Kazımkarabekir ilçesinden olan ve Hollanda'nın Rotterdam kentinde ikamet eden iki çocuk annesi Rahşan Kör, Anneler Günü’nde çağrıda bulundu. 21 yaşında lösemi hastası oğlu Salih Kör’ün tedavisinin Türkiye’de yapılmasını isteyen gözü yaşlı anne, “Çocuğumu kurtarın, bize yardımcı olun” dedi.

Oğlunun Hollanda’nın Rotterdam kentindeki Erasmus MC hastanesinde 2 yılı aşkındır lösemi tedavisi gördüğünü, her şeyin iyi giderken bir anda tersine döndüğünü söyleyen Rahşan Kör, "21 yaşındaki hayat dolu oğlum şimdi evde ölümü bekliyor. Aslında hastanede olması gerekirdi fakat doktorlar yapacak bir şey yok deyince eve gönderdiler. Oğlumu Türkiye'de tedavi edecek hastaneler olduğunu öğrendik. Ancak salgın yüzünden hiç bir yere gidemiyoruz, uçaklar yok. Şimdi evde oğlumuzla başbaşayız. 6 aydır burundan beslenen Salihim, gözlerimin içine bakıp benden yardım bekliyor. Bir anne olarak benim de içim parçalanıyor. Ne olur sayın Cumhurbaşkanım Erdoğan, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca  feryadımızı  duysun. Oğlumu buradan alıp Türkiye'mize götürülmesini sağlasınlar. Bu ramazan ayında bize bu iyiliği yapsınlar, yalvarıyorum"  diyerek gözyaşı döktü.



YÜREK YAKAN FERYAT

21 yaşındaki Salih’in babaannesi Nazmiye Kör de, torunu için bütün ailenin seferber olduğunu dile getirdi, “Tek umudumuz “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkililer. Bize el uzatsınlar” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum