• Reklam

Hilmi Bozok: Altyapıların önemi artacak

Altay Profesyonel Şube Sorumlusu Hilmi Bozok, geçmişte olduğu gibi gelecekte de Altay alt yapısının Türk futboluna damga vuracağını söyledi

Hilmi Bozok: Altyapıların önemi artacak
01 Haziran 2020 - 13:21
Siyah-beyazlı ekipte Akhisarspor mesaisi sürerken alt yapıdan yetişen 8 genç oyuncu takımla birlikte antrenmanlara devam ediyor.

GENÇLER A TAKIMLA İDMANLARDA
Siyah-beyazlı ekip, geçtiğimiz haftalarda U19 ve U17 takımlarda forma giyen Cenk Blom, Arda Gezer, Melih İşlek, Furkan Mehmet Doğan, Ali Kızılkuyu, Fatih Ergen, Tugay Gündem ve Alperen Kızkapan'ın A Takımla idmanlara çıktığı kamuoyuna açıklamıştı.

Korona virüs bittikten sonra her sektörde olduğu gibi futbolda da aynı düzenin olmayacağını belirten Altay Profesyonel Şube Sorumlusu Hilmi Bozok, “Yaşanan bu süreç sona erdikten sonra futbolda da bir daralma yaşanacaktır. Gelecek yıllarda alt yapılar daha da büyük önem kazanacak. Başkanımız Özgür Ekmekçioğlu yönetiminde alt yapımıza gerekli yatırımları yapmıştık. Türk futbolunda önümüzdeki sezonlarda yaşanması muhtemel sıkıntılara karşı güçlü alt yapımız ile bu süreçten karlı çıkacağımıza inanıyoruz. Alt yapılardan yetiştirdiğimiz oyunculara gelen transfer teklifleri doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

BOZOK: B TAKIMI OLUŞTURDUK
Alt yapıdan gelen oyuncuların katılımı ile bir ‘B’ takımı oluşturduklarını ifade eden Hilmi Bozok, “Alt yapıdan daha çok oyuncuyu A Takıma çıkarmak için çalışmalarımız sürüyor. Futbol yönetiminde yer alan bizler, Teknik Direktörümüz Yalçın Koşukavak ve scout ekiplerimiz ile koordinasyon içinde çalışıyoruz. Yalçın hocamızla birlikte korona virüs sürecinde takım izinli iken bizler haftanın 4 gününü tesislerde geçirdik. Alt yapıya büyük önem veren hocamızla beraber uyum içinde bir çalışma süreci geçirdik ve alt yapıdan 8 oyuncuyu A takımla idmanlara aldık. Her idmandan sonra genç oyuncuların durumlarını değerlendiriyoruz. Altay alt yapısından yetişen hocamızın gençlere büyük önem vermesi bizleri de çok mutlu ediyor. Şu anda abilerini zorlayan gençlerden oluşan bir ‘B’ takımımız var. Yine önümüzdeki günlerde alt yapılarımızda forma giyen bazı isimleri de A takıma alacağız” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum