Teşekkürler İzmir Belediyesi! Çok güzel bayram oldu


Teşekkürler İzmir Belediyesi! Çok güzel bayram oldu

İzmir'in Dikili ilçesi, Çandarlı Mahallesi, Kiraz'ın ve Ödemiş'in merkez mahallelerinde su kesintileri halkı isyan ettirdi. Yıllardır süren su sorunu yaşadıklarını ve denizden su taşımak zorunda kaldıklarını belirten Çandarlı mahallesi halkı, durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine defalarca ilettiklerini ancak hiçbir çözüme ulaşamadıklarını kaydetti.
Ödemiş ve Kiraz'da da Kurban Bayramı'nın ilk gününden itibaren başlayan su kesintisi yüzünden ilçe halkı perişan oldu. Kiraz'ın AK Partili Belediye Başkanı Saliha Özçınar'ın talimat vermesiyle tankerlerle vatandaşların su ihtiyacı karşılanmaya çalışıldı.
Başkan Özçınar, "Kiraz'ın hemen hemen çoğu mahallerinde ciddi anlamda su sıkıntısı yaşanıyor. Kiraz Belediyesi olarak Kovid-19'la mücadele edilmesi, hijyenin en üst seviyede sağlanması gerekirken, böyle bir ortamda maalesef vatandaşlarımız susuzlukla mücadele ediyor. Büyükşehir'in sorumluluk alanı olduğu için ya da farklı parti olduğu için değil, bizim sorumluluk alanımız olmuş olsa samimi söylüyorum, biz hemen vatandaşımızın sorununa çare bulmak isterdik. Evde bir gün su akmadığı zaman çekilen çileyi hepimiz biliyoruz ama gelin görün ki, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU ekipleri tek bir adım atmazken bizler tankerlerle tüm köylere su yetiştirmeye çalışıyoruz. Ve hala da devam ediyoruz. Allah bu zulmü bu vatandaşlara gösterenlere gereken dersi verecektir" dedi.
Kiraz Belediye Başkanı Özçınar, kesintinin hala sürdüğünü sosyal medyadan duyurup fotoğraflarla birlikte şu paylaşımı yaptı:

Bayramın 3.günü susuzluk devam ediyor. Benim vatandaşlarım bunu hak etmiyor. Teşekkürler@izmirbld
çok güzel bir bayram oldu!