İzmir'in göbeğinde kötü görüntü!

Elimize bir fotoğraf ulaştı... Fotoğraf dehşete düşüren türden. Yer İzmir'in Konak Vapur İskelesi önü. Tüm kurallar çiğnenmiş.


İzmir'in göbeğinde kötü görüntü!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşık 100 metre, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü'ne 150 metre mesafede olan herkesin gözü önündeki bir yerde seyyar satıcıların rahatça tezgah açması, "İzmir sahipsiz mi?" sorusunu akla getirdi. Yetkililerinin pencereden dışarı baksa görebileceği türden bir alanda göze çarpan seyyar satıcı işgali, kimi vatandaşın tepkisini çekiyor. Kimileri ise bu durum yüzünden hükümeti söçlayıp işsizliğe dem vuruyor.
Ama en önemlisi de çoğu hijyenden uzak, sosyal mesafesiz maskesiz satıcı ve etrafında toplananlar, 'Buyur gel korona" daveti çıkarıyor. Görüntü kirliliğine neden olan bu durum konusunda belediyeye çağrı yapılırken, İzmirliler "Belediye zabıtası görevini yapmıyorsa bari valilik, emniyet harekete geçsin" diyor. Bir grup vatandaş da, "İnsanları seyyar satıcı durumuna getiren, ekonomiyi bozanlar utansın. Onlar ni yiyip içsin, ekmek derdindeler. Evlerine çocuklarına ekmek götürmek istiyorlar. İşsizlik ve çaresizliğin görüntüleri bunlar. Çözüm onlararı engellem değil, onlara çare olmak" yorumu yapıyor.